Σάββατο, 24 Απριλίου 2021 11:09

Τι περιμένουμε από τα iPhone του 2021 και του 2022;

Γράφτηκε από την
Τι περιμένουμε από τα iPhone του 2021 και του 2022;

Η Apple καταστρώνει τα σχέδιά της για το 2021 και οι πρώτες πληροφορίες για το iPhone 13 έφτασαν.

H Apple καταγράφει μια ιδιαίτερη πορεία τα τελευταία χρόνια, κυρίως γιατί σε επίπεδο πωλήσεων δέχεται μεγάλες πιέσεις από τους ανταγωνιστές της στο στρατόπεδο του Android. Οι επιλογές της στα iPhone 12 (που καθυστέρησαν να κυκλοφορήσουν λόγω του κορονοϊού, πέρσι) φαίνεται πως η εταιρεία έκανε κάποια σωστά βήματα και πλέον βάζει πλώρη για το μέλλον και τα iPhone 13 και iPhone 14. Τι αναμένεται όμως να δούμε φέτος;
Οι πρώτες πληροφορίες για τις φετινές συσκευές έχουν ήδη αρχίσει να κάνουν την εμφάνισή τους. Ο γνωστός αναλυτής Ming-Chi Kuo, που έχει αποδειχτεί ιδιαίτερα έγκυρος στα της Apple, έκανε κάποιες εκτιμήσεις για το που θα στρέψει πλέον το ενδιαφέρον της η αμερικανική εταιρεία. Συγκεκριμένα, σημειώνει πως οι ναυαρχίδες της για το 2022 θα έχουν μια νέα κεντρική κάμερα 48MP που θα προκαλέσει με τις επιδόσεις της.

Συγκεκριμένα, με τις αλλαγές που θα γίνουν στα μεγέθη των pixels και τις διάφορες αλλαγές σε φακό και λογισμικό, η Apple εκτιμάται πως θα ανεβάσει το επίπεδο της φωτογραφίας μέσω κινητών τηλεφώνων και πως θα χρησιμοποιήσει κι εκείνη την τεχνική pixel binning που αξιοποιούν οι ναυαρχίδες του Android. Σε ό,τι αφορά το video, οι κάτοχοι iPhone θα μπορούν να καταγράψουν στο άμεσο μέλλον videos σε ανάλυση έως και 8Κ.

Σε ό,τι αφορά τώρα το iPhone 13, υπάρχουν οι παρακάτω εκτιμήσεις/πληροφορίες:
- Η διάθεσή του αναμένεται να ξεκινήσει στα τέλη Σεπτεμβρίου και κάπου κοντά στις 24/09/21, καθώς φέτος δεν θα έχουμε τα περσινά προβλήματα λόγω κορονοϊού.
- Στο εσωτερικό του θα συναντήσουμε το A15 Bionic chip.
- Η τιμή του θα είναι ίδια με του τωρινού μοντέλου και εκτιμάται πως θα κυκλοφορήσει σε εκδόσεις με διαγώνιο 5.4 ιντσών, 6.1 ιντσών και 6.7 ιντσών σε απλά και Pro μοντέλα.
- Στα του σχεδιασμού, εκτιμάται πως θα μικρύνει το notch που φέρει τους αισθητήρες στο πάνω μέρος της οθόνης. Άγνωστο παραμένει το αν θα αλλάξει πάλι το σχέδιο του τηλεφώνου σε πιο κυρτά τελειώματα.
- Οι οθόνες των νέων iPhone θα υποστηρίζουν 120Hz ρυθμό ανανέωσης που θα κάνουν και την κίνηση στα μενού αρκετά πιο ομαλή.
- Θα κυκλοφορήσουν παράλληλα με το iOS 15, για το οποίο θα μάθουμε περισσότερα στο WWDC 21 τον Ιούνιο.
Πηγή: reader.gr


NEWSLETTER