Κυριακή, 02 Μαϊος 2021 11:40

Facebook: Η πλατφόρμα προσθέτει νέα εργαλεία και λειτουργίες

Γράφτηκε από την
Facebook: Η πλατφόρμα προσθέτει νέα εργαλεία και λειτουργίες

Το Facebook προχωρά σε ανανέωση της εμφάνισης αλλά και των υπηρεσιών του.

Η πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης αναμένεται να προσθέσει και άλλες λειτουργίες αλλά και χρήσιμα εργαλεία. Οπως μετέδωσε το Reuters εκτός από τη νέα δυνατότητα των διαδικτυακών πληρωμών, το Facebook παρουσιάζει μια ακόμη καινοτομία που στέλνει τα online ραντεβού σε άλλο level.

NEWS FEED ΚΑΙ PODCASTS

Πιο συγκεκριμένα, η ανανέωση του Facebook φέρνει ηχητικές επιλογές, με ηχητικά αποσπάσματα και podcasts να έρχονται στο News Feed. Οι αλλαγές εκτιμάται ότι θα τεθούν σε εφαρμογή τους προσεχείς μήνες σε μια προσπάθεια να γίνει διαθέσιμο ένα προϊόν ανταγωνιστικό του Clubhouse. Η έμφαση των νέων χαρακτηριστικών είναι στον ήχο, ελέω Clubhouse, με το News Feed να μπορεί να δεχτεί ηχητικά αποσπάσματα και podcasts. Το τι ηχητικό περιεχόμενο θα βάλει κανείς στο Facebook μένει να φανεί, καθώς τα εργαλεία θα δοθούν στους χρήστες του Facebook και θα φανεί τι θα προκύψει. Ενα άλλο νέο χαρακτηριστικό που θα προστεθεί είναι η δυνατότητα της απευθείας ακρόασης podcasts μέσα από το Facebook. Εννοείται ότι θα μπορεί κανείς να σχολιάσει και να κοινοποιήσει τις ηχητικές δημοσιεύσεις. Με τη λειτουργία Audio Rooms θα μπορεί κανείς να έχει μία λειτουργικότητα όμοια με το Rooms με τη διαφορά ότι εδώ θα υπάρχει μόνο ήχος. Πολλά εργαλεία αναμένεται να γίνουν διαθέσιμα για όσους θέλουν να μοιραστούν ηχητικό περιεχόμενο, μαζί με φίλτρα και εφέ, καθώς και έξυπνη τεχνολογία μείωσης θορύβου.

ONLINE DATING

Με την εφαρμογή Sparked, η οποία ορίζεται ως μία «video dating εφαρμογή με ευγενικούς ανθρώπους», οι χρήστες έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε ένα event του οποίου είναι ακόμα άγνωστη η διάρκεια και να περάσουν από ταχυραντεβού μέσω video που διαρκούν τέσσερα λεπτά. Στη συνέχεια, αν υπάρχει αμοιβαίο ενδιαφέρον, μπορεί να προγραμματιστεί ένα δεύτερο ραντεβού 10 λεπτών όπου οι χρήστες ενθαρρύνονται να ανταλλάξουν προσωπικές πληροφορίες και να παραμείνουν σε επαφή μέσω Instagram, iMessage ή email. Η εφαρμογή είναι δωρεάν προς το κοινό ενώ δεν έχει swipes, δημόσια προφίλ ή μηνύματα.


NEWSLETTER