Πέμπτη, 04 Ιουλίου 2024 14:45

Apple: Τον Σεπτέμβριο έρχεται το ολοκαίνουργιο iPhone 16 - Η νέα μπαταρία και το... ατσάλι

Apple: Τον Σεπτέμβριο έρχεται το ολοκαίνουργιο iPhone 16 - Η νέα μπαταρία και το... ατσάλι

Apple’s iPhone 15 Pro line.Photographer: Leon Neal/Getty Images

Η Apple, κατά την προσφιλή της τακτική, πρόκειται να ανακοινώσει τη νεότερη έκδοση του iPhone, το 16, τη συσκευή που διαχρονικά φέρνει στα εταιρικά ταμεία τα περισσότερα έσοδα, τον προσεχή Σεπτέμβριο.

Οι περισσότεροι αναλυτές θεωρούν ότι το Apple Intelligence, δηλαδή το όχημα της εταιρείας για την είσοδο στον κόσμο της τεχνητής νοημοσύνης, θα είναι στο επίκεντρο των νέων δυνατοτήτων που θα ενσωματώνονται στο νέο iPhone 16, πέρα από τις όποιες αναβαθμίσεις σε άλλα στοιχεία hardware (επεξεργαστής, χαρακτηριστικά κάμερας, μπαταρία).

Το Bloomberg είχε αποκαλύψει σε δημοσίευμά του ότι το Apple Intelligence θα παρέχεται δωρεάν στην αρχή, με επιλογές συνδρομής να έρχονται σε συνδυασμό με περισσότερες δυνατότητες AI στη συσκευή. Σε κάθε περίπτωση το Apple Intelligence θα είναι διαθέσιμο από την έκδοση iPhone 15 Pro ή νεότερο. Μία από τις σημαντικότερες αλλαγές που θα φέρει το Apple Intelligence σε συνδυασμό με την συνεργασία των Apple-OpenAI θα είναι στην ψηφιακή βοηθό Siri, η οποία θα γίνει ακόμη πιο… έξυπνη σε συνδυασμό με το λειτουργικό σύστημα iOS 18, σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε η ίδια η κατασκευάστρια κατά τη διάρκεια του συνεδρίου Worldwide Developers Conference τον Ιούνιο.

Μάλιστα, όπως αναφέρει το ot.gr, η Apple φέρεται να είναι ιδιαίτερα αισιόδοξη για την εμπορική πορεία της νέας οικογένειας iPhone, με την ταϊβανέζικη ιστοσελίδα Commercial Times να αναφέρει ότι η αμερικανική εταιρεία έχει παραγγείλει στις τοπικές βιομηχανίες κατασκευής μικροτσίπ, ένα σύνολο 100 εκατομμυρίων επεξεργαστών A18 (διαφόρων εκδόσεων). Ο συγκεκριμένος αριθμός υποδεικνύει ότι η Apple αναμένει καλύτερες πωλήσεις σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια.

Το iPhone 16, η μπαταρία και το… ατσάλι

Ένας από τους εγκυρότερους αναλυτές σε θέματα της Apple, λόγω των διασυνδέσεών του με την εφοδιαστική αλυσίδα της αμερικανικής εταιρείας, ο Ming-Chi Kuo αναλυτής της TF International Securities με έδρα την Ταϊβάν, ανέφερε από τον Μάιο ότι η μπαταρία του iPhone 16 Pro Max θα διαφέρει σημαντικά από αυτή των προηγούμενων μοντέλων. Σε σχετική του ανάρτηση, ο Kuo ανέφερε ότι η ενεργειακή πυκνότητα των κυψελών της μπαταρίας θα αυξηθεί στη συσκευή, γεγονός που υποδηλώνει ότι είτε θα έχει μεγαλύτερη διάρκεια ζωής είτε η ίδια η μπαταρία θα μπορούσε να είναι μικρότερη. Τέτοιες αλλαγές θα αύξαναν πιθανότατα τη θερμοκρασία της μπαταρίας, ξεκαθάρισε ο Kuo, αλλά η Apple θα μπορούσε να διορθώσει την κατάσταση με μια θήκη μπαταρίας από ανοξείδωτο χάλυβα – κάτι που θα ήταν πρωτόγνωρο για την εταιρεία. Οι βελτιώσεις στην μπαταρία του iPhone 16 θα βοηθούσαν επίσης την Apple να συμμορφωθεί με τους κανονισμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης που απαιτούν όλα τα smartphones να έχουν αντικαταστάσιμες μπαταρίες μέχρι το 2027, καθώς θα ήταν ευκολότερο να αφαιρούνται. Μια θήκη από ανοξείδωτο ατσάλι θα επέτρεπε «στην Apple να αυξήσει την πυκνότητα των κυψελών της μπαταρίας κατά 5 έως 10%, ενώ παράλληλα θα ικανοποιούσε τις απαιτήσεις ασφαλείας, επιτυγχάνοντας δύο στόχους ταυτόχρονα», ανέφερε ο Kuo σε ανάρτηση στο X.