Τρίτη, 02 Μαρτίου 2021 21:35

Σαρηγιάννης: Αυστηρό Lockdown τώρα, η κατάσταση ήταν προβλέψιμα δύσκολη

Γράφτηκε από την
Σαρηγιάννης: Αυστηρό Lockdown τώρα, η κατάσταση ήταν προβλέψιμα δύσκολη

Ο καθηγητής του ΑΠΘ Δημοσθένης Σαρηγιάννης ήταν ξεκάθαρος σχετικά με το τι προτείνει για τη μείωση των κρουσμάτων του κορονοϊού στην επικράτεια.

Με μελανά χρώματα περιέγραψε την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί με τα κρούσματα κορονοϊού στη χώρα ο ο Δημοσθένης Σαρηγιάννης μιλώντας στην ΕΡΤ την Τρίτη.

Ο καθηγητής Υγειονομικής και Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ τάχθηκε υπέρ ενός νέου σκληρού λοκ-ντάουν και επιχειρηματολόγησε σχετικά

«Ή θα το κάνουμε σοβαρά, ένα ολικό lockdown και θα το εφαρμόσουμε σοβαρά, ή πραγματικά θα πρέπει να ανοίξουμε και εκεί πια να λειτουργήσουμε με όσο δυνατόν καλύτερους τρόμους ασφάλειας μπορούμε» επισήμανε χαρακτηριστικά.

«Θεωρώ ότι θα πρέπει να παραμείνουμε συνεπείς σε αυτό που η χώρα έβαλε ως στόχο από την αρχή και αρά να πάμε σε ένα αυστηρότερο αλλά σοβαρότερο lockdown».

«Στην πράξη δεν εφαρμόζουμε σωστά τα μέτρα. Σαφώς υπάρχει κούραση από την πλευρά των πολιτών που οδηγεί σε αγανάκτηση».

«Αν μιλάμε για άνοιγμα στις 16 λιανεμπορίου, σχολείων, για μια επαναφορά σε έναν βαθμό κανονικότητας, προφανώς τα πράγματα είναι δύσκολα. Προφανώς κάποια στιγμή θα υπάρξει η θετική επίπτωση των εμβολίων, αλλά αυτή τη στιγμή η κατάσταση είναι δύσκολη. Ήταν προβλέψιμα δύσκολη αλλά δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτό το πράγμα».

«Για εμένα θα πρέπει να πάμε σε αυστηρό lockdown αύριο για περισσότερο από δύο βδομάδες. Δεν θα μπορέσουμε να φτάσουμε σε ικανοποιητικούς αριθμούς αποσυμπίεσης σε δύο βδομάδες. Ας είμαστε ειλικρινείς».

Πηγή: news247.gr


NEWSLETTER