Δευτέρα, 22 Μαρτίου 2021 19:48

Θεμιστοκλέους: Τον Μάιο ο εμβολιασμός της Ομάδας Β και των εκπαιδευτικών (βίντεο)

Γράφτηκε από την

Τι είπε για όσους πάσχουν από υποκείμενα νοσήματα πολύ υψηλού κινδύνου.

Ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους, δήλωσε κατά την ενημέρωση για την πορεία του εμβολιασμού έναντι του κορονοϊού στη χώρα πως άνοιξε η πλατφόρμα για τα ραντεβού για την Εμβολιαστική Ομάδα Α.

«Σήμερα έχουν γίνει ως τώρα 29.000 εμβολιασμοί κι έχουμε κάνει από την πρώτη μέρα 1.464.000 εμβολιασμούς», είπε ο Μάριος Θεμιστοκλέους. Και συνέχισε: «993.000 συμπολίτες μας έκαναν τουλάχιστον την πρώτη δόση, ποσοστό εμβολιαστικής κάλυψης 9,74%. 415.000 συμπολίτες μας έκαναν και τις δύο δόσεις. Αύριο μέχρι το μεσημέρι αναμένεται να ξεπεράσουμε το 1.000.000 εμβολιασμένους πολίτες τουλάχιστον με μία δόση». «Ο ρυθμός των εμβολιασμών επιταχύνεται με βάση τη διαθεσιμότητα των εμβολίων», επανέλαβε ο κ. Θεμιστοκλέους.

Ο κ. Θεμιστοκλέους γνωστοποίησε ότι στις 31 Μαρτίου θα ενεργοποιηθεί στο emvolio.gov.gr η δυνατότητα αίτησης για πολίτες που δεν είναι στη λίστα των ατόμων με υποκείμενα νοσήματα πολύ υψηλού κινδύνου -Ομάδα Α- να ενταχθούν εάν θεωρούν ότι πρέπει. «Αφορά συγκεκριμένες περιπτώσεις» τόνισε ωστόσο ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας. Για εστίαση και τουρισμό, είπε ότι μετά τον εμβολιασμό της Ομάδας Β τον Μάιο, αλλά και των εκπαιδευτικών θα υπάρξει σχεδιασμός εάν θα εμβολιαστούν και συγκεκριμένες επαγγελματικές ομάδες.

Πηγή: ethnos.gr