Παρασκευή, 28 Μαϊος 2021 18:26

ΕΜΑ: Ενέκρινε την χορήγηση του εμβολίου της Pfizer σε παιδιά 12-15 ετών (βίντεο)

Γράφτηκε από την
ΕΜΑ: Ενέκρινε την χορήγηση του εμβολίου της Pfizer σε παιδιά 12-15 ετών (βίντεο)

Την έγκριση της χορήγησης του εμβολίου της Pfizer/BioNtech σε παιδιά 12-15 ετών ανακοίνωσε την Παρασκευή ο ΕΜΑ. Δεν υπάρχει ανάγκη τρίτης δόσης

Την επέκταση των εμβολιασμών με το σκεύασμα των Pfizer/BioNTech σε παιδιά ηλικίας 12-15 ετών, ενέκρινε σήμερα η Επιτροπή του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων.

Όπως αναφέρεται, η χορήγηση γίνεται με τον ίδιο τρόπο με τους ενήλικες. Σε δύο δόσεις με διάστημα τουλάχιστον 3 εβδομάδων μεταξύ τους.

Ο EMA τονίζει ότι παρακολουθεί συνεχώς την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα του συγκεκριμένου εμβολίου, τόσο σε παιδιά όσο και σε ενήλικες.
Όπως αναφέρθηκε στην συνέντευξη Τύπου, ο ΕΜΑ παραμένει σε συζητήσεις με τις φαρμακοβιομηχανίες σχετικά με τα διάφορα στελέχη του ιού και το ενδεχόμενο ανάγκης για τρίτη δόση, κάτι, που όπως φαίνεται από τις προκαταρκτικές έρευνες, δεν είναι απαραίτητο.

Υπενθυμίζεται ότι χθες, Πέμπτη, ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, είχε αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο να ξεκινήσουν πριν από τη σχολική χρονιά, οι εμβολιασμοί και στα παιδιά ηλικίας 12 με 15 ετών, εφόσον ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός φαρμάκων ενέκρινε τα εμβόλια για τις ηλικίες αυτές. Σε ερώτηση για το πως θα πειστούν οι γονείς να εμβολιάζουν τα παιδιά τους, ο κ. Κικίλιας είπε ότι «η συντριπτική πλειονότητα των πολιτών έχει πειστεί για την αναγκαιότητα των εμβολιασμών».

Πηγή: news247.gr


NEWSLETTER