Τρίτη, 22 Ιουνίου 2021 11:03

Βατόπουλος: "Στις επόμενες εβδομάδες θα βγάλουμε τις μάσκες σε εξωτερικούς χώρους"

Γράφτηκε από την
Βατόπουλος: "Στις επόμενες εβδομάδες θα βγάλουμε τις μάσκες σε εξωτερικούς χώρους"

Σύντομα ο κορονοϊός θα αντιμετωπίζεται ως γρίπη, ενώ, ακόμη πιο σύντομα, οι μάσκες θα αποτελούν παρελθόν στους εξωτερικούς τουλάχιστον χώρους, σύμφωνα με τον Αλκιβιάδη Βατόπουλο.

Η απαλλαγή μας από τις μάσκες, στους εξωτερικούς τουλάχιστον χώρους αναμένεται να "πέσει" στο τραπέζι της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, οι οποίοι ενδέχεται ακόμη και μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες να συζητήσουν το ενδεχόμενο να γίνουν προαιρετικές.

Αυτό δήλωσε ο Αλκιβιάδης Βατόπουλος σε τηλεοπτική του συνέντευξη, υποστηρίζοντας πως οι μάσκες δεν θα είναι πια υποχρεωτικές σε εξωτερικούς χώρους, συστήνοντας ωστόσο τη χρήση τους όταν θα υπάρχει συνωστισμός.

Παράλληλα, ο καθηγητής μικροβιολογίας και μέλος της επιτροπής των Ειδικών υποστήριξε ότι "ως τις αρχές του 2022 τον κορωνοιό θα τον αντιμετωπίζουμε σαν γρίπη", επισημαίνοντας ότι φέτος έχουμε τους εμβολιασμούς που προχωράνε, καθώς και πιο πολλές διαγνωστικές δυνατότητες που είναι πιο εύκολες από πέρυσι, τονίζοντας αντιθέτως ότι οι παραλλαγές του ιού τον καθιστούν πιο μεταδοτικό.

Μιλώντας στο ΣΚΑΪ, ο Αλκιβιάδης Βατόπουλος σημείωσε πως επικρατεί ο φόβος ότι μέσα από την δημιουργία μεταλλάξεων μπορεί να δημιουργηθούν παραλλαγές ανθεκτικές στα εμβόλια όπως γίνεται με τα μικρόβια στα αντιβιοτικά.

Παράλληλα, εξήγησε ότι αν μέχρι το φθινόπωρο το τείχος ανοσίας φτάσει το 70-80% ίσως οι μεταλλάξεις να μην "βρουν χώρο"» για να επικρατήσουν, ωστόσο, ανέφερε πως ακόμα είναι θεωρητικός ο κίνδυνος και πως σε μια τέτοια περίπτωση ίσως θα πρέπει να τροποποιηθούν τα εμβόλια.

Τέλος, τόνισε ότι το τέταρτο κύμα κορονοϊού θα αφορά τους ανεμβολίαστους, προβλέποντας αύξηση κρουσμάτων το χειμώνα, αλλά σε μία κατάσταση που χαρακτήρισε "διαχειρίσιμη".
Πηγή: news247


NEWSLETTER