Πέμπτη, 20 Ιανουαρίου 2022 09:16

Παυλάκης: Φόβοι για αναζωπύρωση Δέλτα και Όμικρον - Κορύφωση θανάτων τον Απρίλιο

Γράφτηκε από την

Ο καθηγητής ερευνητής στις ΗΠΑ Γιώργος Παυλάκης εξέφρασε τις ανησυχίες του σχετικά με την πορεία της πανδημίας, τονίζοντας πως "τα δύσκολα δεν είναι πίσω μας".

Για το "τσουνάμι" της Όμικρον, για τον κίνδυνο αναζωπύρωσης της Δέλτα, αλλά και την γενικότερη πορεία της πανδημίας στη χώρα έκανε λόγο ο γιατρός και ερευνητής στις ΗΠΑ, Γιώργος Παυλάκης.

Συγκεκριμένα, ο κ. Παυλάκης μιλώντας στον ΣΚΑΪ και την εκπομπή "Σήμερα" το πρωί της Πέμπτης, τόνισε αρχικά πως "Τα δύσκολα δεν είναι πίσω μας".

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο ίδιος, η αυξητική πορεία του κύματος της Όμικρον θα περάσει γρήγορα, ωστόσο ο κίνδυνος θα είναι το χαμηλότερο κύμα που θα αφήσει πίσω της.

Ο καθηγητής δεν απέκλεισε και το ενδεχόμενο της αναζωπύρωσης των μεταλλάξεων Δέλτα και η Όμικρον, ενώ προειδοποίησε πως "είναι πολύ πιθανό να δούμε κορύφωση θανάτων τον Απρίλιο".

"Το επόμενο διάστημα μέχρι το καλοκαίρι πρέπει να αποφευχθεί αυτό που συνέβη την προηγούμενη άνοιξη. Το άσχημο επιδημικό κύμα που θα φέρει χιλιάδες θανάτους. Πρέπει να λέμε τις δυσάρεστες αλήθειες, η επιδημία δεν θα φύγει μόνη της", είπε ο καθηγητής ενώ σημείωσε πως "πρέπει να κερδίσουμε το Πάσχα. Τα κρούσματα πρέπει να μειωθούν δεν είναι δυνατόν να έχουμε το 1/3 των συνολικών κρουσμάτων στα σχολεία και να πανηγυρίζουμε", δήλωσε.
Πηγή: news247