Παρασκευή, 21 Ιανουαρίου 2022 17:25

Χάκερ επιτέθηκαν σε τρία νοσοκομεία της Αθήνας

Γράφτηκε από την
Χάκερ επιτέθηκαν σε τρία νοσοκομεία της Αθήνας

Τρία μεγάλα νοσοκομεία της Αττικής δέχτηκαν, τα ξημερώματα της Τρίτης, 18 Ιανουαρίου, επίθεση από χάκερ. Πρόκειται για το Σωτηρία, το Ασκληπιείο Βούλας και το ΝΙΜΤΣ- τα οποία και έχουν σηκώσει μεγάλο βάρος της πανδημίας του κορονοϊού στην πρωτεύουσα.

Η επίθεση επιβεβαιώνεται και από τον διοικητή της 1ης ΥΠΕ, Παναγιώτη Στάθη, ο οποίος σημειώνει το μεγάλο βάρος της πανδημίας που έχουν σηκώσει τα εν λόγω νοσηλευτικά ιδρύματα στην Αττικής. «μπλόκαραν τα αρχεία των νοσοκομείων και το πρώτο μέλημα ήταν να θωρακιστεί το firewall, δηλαδή να δημιουργηθεί τείχος ασφαλείας έναντι των εισβολέων. Ο server για τα νοσοκομεία Σωτηρία και Ασκληπιείο φιλοξενείται στο control room της 1ης ΥΠΕ, για το ΝΙΜΤΣ δεν έχω εικόνα, καθώς είναι ευθύνη του υπουργείου Άμυνας», ανέφερε ο ίδιος.

Ο κ. Στάθης σημείωσε ότι η επίθεση των χάκερς «νέκρωσε» τις διοικητικές υπηρεσίες των τριών νοσηλευτικών ιδρυμάτων. «Σε διοικητικό επίπεδο έχουν κλειδώσει όλα τα αρχεία και οι απαραίτητες εργασίες γίνονται χειρόγραφα αυτές τις μέρες», επισήμανε, τονίζοντας ότι δεν υπάρχουν στοιχεία για την ταυτότητα των δραστών. «Έχει ήδη επιληφθεί η Εθνική Αρχή Κυβερνοασφάλειας, καθώς πρόκειται για θέμα ασφαλείας της χώρας», τόνισε ενώ, την ίδια ώρα, η εταιρεία που διαχειρίζεται τον server επιχειρεί να δημιουργήσει back up ώστε να προστατευθούν τα αρχεία. Ο server στο control room της 1ης YΠΕ λειτουργεί από το 2003 υποστηρίζοντας το «Σωτηρία» αλλά και το «Ασκληπιείο.

Πηγή: ethnos.gr


NEWSLETTER