Τρίτη, 28 Ιουνίου 2022 22:33

Μαγιορκίνης: Δεν θα κάνω την 4η δόση εμβολίου

Γράφτηκε από την
Μαγιορκίνης: Δεν θα κάνω την 4η δόση εμβολίου

Στην παραδοχή ότι ο ίδιος δεν θα κάνει την 4η δόση εμβολίου προχώρησε ο επίκουρος καθηγητής Υγιεινής και Επιδημιολογίας του ΕΚΠΑ Γκίκας Μαγιορκίνης.

Η πλατφόρμα των ραντεβού για τη 4η δόση εμβολίου άνοιξε για ηλικίες 30 έως 59 ετών, αλλά ο επίκουρος καθηγητής Υγιεινής και Επιδημιολογίας του ΕΚΠΑ Γκίκας Μαγιορκίνης απαντά ότι ο ίδιος δεν θα εμβολιαστεί, για μια σειρά από λόγους.

Όπως εξήγησε ο ίδιος δεν αντιμετωπίζει προβλήματα με την καρδιά του, δεν είναι παχύσαρκος, οι δείκτες σε χοληστερίνη και τριγλυκερίδια δεν είναι ψηλά, συνεπώς κατέληξε ότι δεν συντρέχουν ιδιαίτεροι λόγοι.

Σημείωσε πάντως ότι κατά περίπτωση ο καθένας θα πρέπει να συμβουλεύεται τον γιατρό του.

Επιπλέον, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ, ο κ. Μαγιορκίνης αναφέρθηκε στην αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού που καταγράφεται τις τελευταίες ημέρες. Ήδη τη Δευτέρα, με ανάρτησή του είχε εκτιμήσει ότι σήμερα θα έχουμε πάνω από 20.000 κρούσματα.

Πράγματι, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 20.084 κρούσματα. Σύμφωνα με την ανάρτησή του, ο μέσος όρος αύξησης των κρουσμάτων μόνο την τελευταία βδομάδα είναι 60%, ενώ η αύξηση των κλινών εντός των νοσοκομείων παρέμεινε στο επίπεδο του 44%.

Ωστόσο, στις δηλώσεις του ο κ. Μαγιορκίνης ήταν καθησυχαστικός. Στο ερώτημα εάν η αύξηση των κρουσμάτων θα οδηγήσει σε περιοριστικά μέτρα, απάντησε ότι βρισκόμαστε στην καρδιά της έξαρσης των κρουσμάτων και η κορύφωση αναμένεται περί τις 10 Ιουλίου. Πρόσθεσε δε, ότι ο αριθμός των διασωληνωμένων στα νοσοκομεία δεν αυξάνεται σημαντικά και πως ακόμα και όσοι νοσούν με υψηλό πυρετό δεν αντιμετωπίζουν προβλήματα με το οξυγόνο.

Σημείωσε δε, ότι το γεγονός ότι οι ασθενείς έχουν πυρετό σημαίνει ότι ο οργανισμός αντιδρά προκειμένου να αντιμετωπίσει τη νόσο.

Πηγή: tvxs.gr


NEWSLETTER