Πέμπτη, 22 Σεπτεμβρίου 2022 11:28

Συνάντηση της ηγεσίας Υπ. Υγείας με ΕΙΝΑΠ για έλλειψη αναισθησιολόγων στο Παίδων «Αγία Σοφία»

Γράφτηκε από την
Συνάντηση της ηγεσίας Υπ. Υγείας με ΕΙΝΑΠ για έλλειψη αναισθησιολόγων στο Παίδων «Αγία Σοφία»


Για την έλλειψη αναισθησιολόγων στο «Παίδων Αγία Σοφία» συναντήθηκαν ο υπουργός Υγείας Θ. Πλεύρης και η αναπληρώτρια υπουργός Μ. Γκάγκα με το ΔΣ της ΕΙΝΑΠ και 5μελή επιτροπή του νοσοκομείου.


Το μείζον θέμα της έλλειψης αναισθησιολόγων στο Παίδων «Αγία Σοφία», συζήτησε το πρωί της Πέμπτης (22/9) ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης και η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα με το Διοικητικό Συμβούλιο ΕΙΝΑΠ και 5μελή Επιτροπή από το νοσοκομείο.

Κατά τη συνάντηση και μετά από προτάσεις της ΕΙΝΑΠ αποφασίστηκαν οι άμεσες ενέργειες για την αντιμετώπιση του προβλήματος.
Συγκεκριμένα αποφασίστηκε η προκήρυξη θέσεων του Αγία Σοφία για αναισθησιολόγους και λοιπές απαραίτητες θέσεις θα γίνει κατά προτεραιότητα. Η ενίσχυση του νοσοκομείου θα γίνει με μετακίνηση αναισθησιολόγων μέχρι την ολοκλήρωση της προκήρυξης ώστε να λειτουργήσει άλλη μία θέση χειρουργείου. Επίσης, σε συνεννόηση με τη διοίκηση του νοσοκομείου Παίδων «Αγία Σοφία» θα επανασχεδιαστεί ο προγραμματισμός για την όσο το δυνατόν καλύτερη εξυπηρέτηση των χειρουργείων.

 

Πηγή: ertnews

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


NEWSLETTER