Παρασκευή, 02 Ιουνίου 2023 08:09

Οδοντιατρικός Σύλλογος Μεσσηνίας: “Να μη χαθεί το  πακέτο φροντίδας Dentist Pass” (βίντεο)

Γράφτηκε από τον

 

Να μη χαθεί το προληπτικό πακέτο οδοντιατρικής φροντίδας Dentist Pass, από κανένα παιδί του νομού που το δικαιούται, 6 έως 12 ετών, ζήτησε χθες σε συνέντευξη Τύπου, η πρόεδρος του Οδοντιατρικού Συλλόγου Μεσσηνίας Τζίνα Θεοδωροπούλου.

Παρατήρησε ότι το προληπτικό πακέτο Dentist Pass που υλοποιείται για το ερχόμενο 6μηνο “ήταν πρόταση των Οδοντιατρικών Συλλόγων στην Οδοντιατρική Ομοσπονδία για παιδιά 6 έως 18 ετών, αξίας 150 έως 180 ευρώ, αλλά υιοθετήθηκε πακέτο 40 ευρώ για παιδιά 6 έως 12 ετών”.

Η πρόεδρος ενημέρωσε ότι “δεν πληρώνει τίποτα ο γονιός και η πληρωμή γίνεται με ψηφιακή κάρτα, είναι μια προσφορά του οδοντιατρικού κόσμου” κι επεσήμανε: “Στο πρόγραμμα συμμετέχει όποιος οδοντίατρος το επιθυμεί. Βλέπουμε στόματα παιδιών που δεν μας αρέσουν. Οσο πιο σύντομα μπει η κουλτούρα της στοματικής υγείας στη ζωή μας, τόσο πιο καλά θα είναι”.

Η κ. Θεοδωροπούλου δήλωσε ότι “δεν θα σταματήσουμε να αγωνιζόμαστε να προχωρήσει η ηλικιακή ομάδα και να αυξηθεί το οικονομικό πακέτο της οδοντιατρικής φροντίδας”. Ζήτησε “να μην χαθεί το πακέτο που υλοποιείται, να μη χαθούν τα χρήματα, είναι από το πακέτο «Νιάρχος»” κι  ενημέρωσε πως οι ενδιαφερόμενοι γονείς μπορούν να μπαίνουν στην ιστοσελίδα του Οδοντιατρικού Συλλλόγου, όπου έχουν αναρτηθεί πληροφορίες και η εγκύκλιος ή να επικοινωνούν στο τηλέφωνο 27210 - 22136.

Ο ταμίας του συλλόγου Αγγελος Τσορφώλιας ενημέρωσε ότι το πακέτο αφορά τα παιδιά που είναι γεννημένα από το 2011 έως το 2016 και δήλωσε πως “περιλαμβάνει έλεγχο της στοματικής κοιλότητας, απομάκρυνση της πλάκας και φθορίωση”. Προέτρεψε να το εκμεταλλευτούν όλοι και πληροφόρησε ότι “|μέσω gov.gr γίνεται η αίτηση. Θα βγει ψηφιακή κάρτα που θα φορτωθεί με 40 ευρώ”.

 

* Οσον αφορά την εκστρατεία ανάδειξης της σπουδαιότητας της στοματικής υγείας σε συνάρτηση με τη σωματική υγεία του ανθρώπου σε φορείς και συλλόγους της Μεσσηνίας, η πρόεδρος είπε ότι “δεν υπάρχουν γνώσεις για τη στοματική υγεία και τις σχέσεις της με τη δημόσια υγεία”.

Πληροφόρησε ότι ο Οδοντιατρικός ενημερώνει  “φορείς και συλλόγους. υπάρχει πολλή συμμετοχή. Γίνεται ενημέρωση σε Παιδικούς Σταθμούς, Νηπιαγωγεία και Δημοτικά και με παιχνίδια για να βουρτσίζουν τα παιδιά τα δόντια τους και να πηγαίνουν στον οδοντίατρο. Θα γίνει ενημέρωση και στους Δήμους Καλαμάτας και Μεσσήνης”.

Γ.Σ.