Τετάρτη, 21 Σεπτεμβρίου 2016 21:16

Αιγύπτιος τσαντάκιας συνελήφθη στην Καλαμάτα 

Αιγύπτιος τσαντάκιας συνελήφθη στην Καλαμάτα 

Με ένταλμα της ανακρίτριας Καλαμάτας συνελήφθη προχθές το απόγευμα από αστυνομικούς της Ασφάλειας ένας 22χρονος Αιγύπτιος, κατηγορούμενος για αρπαγές τσαντών. Ο νεαρός τσαντάκιας επέλεγε τα θύματά του να είναι μεγάλης ηλικίας για να μην μπορούν να αντισταθούν.

Πλησίαζε τις γυναίκες εκεί που περπατούσαν αμέριμνες και με μια αιφνιδιαστική κίνηση τους άρπαζε την τσάντα. Συνολικά είχε αρπάξει από τις 23 Αυγούστου τρεις τσάντες, ενώ στις 9 του μήνα προσπάθησε να αρπάξει μία ακόμα, αλλά δεν τα κατάφερε. Την επόμενη ημέρα μάλιστα προσήχθη στην Ασφάλεια Καλαμάτας ως ύποπτος, αλλά δεν είχαν ακόμη προκύψει στοιχεία σε βάρος του. Οι αστυνομικοί είχαν μόνο ενδείξεις και παρόλο που τελικά αναγνωρίστηκε από θύματά του, δεν είχε καταγγελθεί η απόπειρα ώστε να ισχύσει το αυτόφωρο και να συλληφθεί. Βέβαια, επειδή είναι παράνομος στη χώρα συνελήφθη γι' αυτό και διατάχθηκε η απέλασή του, αλλά λίγο μετά αφέθηκε ελεύθερος με εντολή του εισαγγελέα. Και όταν πλέον συγκεντρώθηκαν τα στοιχεία για την ενοχή του, εκδόθηκε το ένταλμα από την ανακρίτρια και συνελήφθη και για τις αρπαγές τσαντών. 

 

ΟΙ ΚΛΟΠΕΣ

Η πρώτη τσάντα που άρπαξε ήταν στις 23 Αυγούστου, πρώτες πρωινές ώρες στην οδό Ψαρών, κοντά στο Πάρκο Σιδηροδρόμων. Στις 4 Σεπτεμβρίου ξαναχτύπησε, αυτή τη φορά μεσημέρι στην οδό Αριστομένους, κοντά στο Πάρκο Σιδηροδρόμων, αρπάζοντας ένα πορτοφόλι. Τρεις ημέρες μετά, στις 7 Σεπτεμβρίου, πάλι μεσημέρι, άρπαξε την τσάντα γυναίκας στην οδό Αθηνών και Σεφέρη. Οι γυναίκες που τους άρπαξε τις τσάντες ήταν μεταξύ 60 και 75 χρόνων. 

Ν.Κ.