Τρίτη, 13 Σεπτεμβρίου 2011 21:08

3 κακοποιοί λήστεψαν 2 σπίτια στην Τερψιθέα

Γράφτηκε από τον
3 κακοποιοί λήστεψαν 2 σπίτια στην Τερψιθέα

Δύο ληστείες έγιναν τα ξημερώματα της Τρίτης στην περιοχή της Τερψιθέας στην Κυπαρισσία, όπου 3 άγνωστοι κακοποιοί εισέβαλαν διαδοχικά σε 2 σπίτια. Χρησιμοποίησαν μάλιστα την ίδια μέθοδο: Επιασαν τους ιδιοκτήτες την ώρα του ύπνου, τους απείλησαν και τους πήραν ό,τι χρήματα βρήκαν, καθώς και τα κινητά τους τηλέφωνα.
Από το πρώτο σπίτι οι ληστές άρπαξαν 250 ευρώ κι ένα κινητό, ενώ από το δεύτερο 150 ευρώ, ένα κινητό και τα κλειδιά του αυτοκινήτου - το οποίο πάντως δεν έκλεψαν.
Η πρώτη ληστεία έγινε στις 3 τα ξημερώματα. Οι 3 άγνωστοι φορώντας κουκούλες και γάντια παραβίασαν ένα από τα παράθυρα και μπήκαν στο σπίτι του 69χρονου Γιώργου Στρατικόπουλου. Ο ίδιος μάς περιέγραψε τις δραματικές στιγμές που έζησε όταν τους αντιλήφθηκε μέσα στο σπίτι του:
«Δεν άκουσα τίποτα, τους κατάλαβα όταν άνοιξαν το φως μέσα στο δωμάτιό μου. Τότε ξύπνησα και είδα ότι ήταν 3 άτομα με κουκούλες στο κεφάλι. Το πρώτο που μου είπαν ήταν να τους δώσω τα λεφτά, αλλά και να κάτσω κάτω - ενώ ο ένας από αυτούς με χτύπησε στο κεφάλι κρατώντας κάτι στο χέρι του. Ο ένας με κρατούσε κάτω και οι άλλοι δύο έψαχναν στο σπίτι. Εγώ τους είπα πού ήταν τα χρήματα, δίπλα από το κρεβάτι. Τα βρήκαν και τα πήραν, αφού μάλιστα τα μέτρησαν... Στο πρόσωπό μου είχαν ρίξει μια μπλούζα για να μη βλέπω και συνέχισαν να ψάχνουν.
Αφού είδαν ότι δεν έβρισκαν τίποτα άλλο, πήραν μια αθλητική φανέλα, την έσκισαν και μου έδεσαν τα πόδια, ενώ μου είπαν να μην ειδοποιήσω την Αστυνομία γιατί θα με σκοτώσουν».
Οπως ανέφερε ο κ. Στρατικόπουλος, υπολόγισε ότι οι 3 κακοποιοί έμειναν στο σπίτι πάνω από 10 λεπτά. Μας είπε ακόμη ότι δεν άκουσε κάποιο αυτοκίνητο, ούτε όταν ήρθαν αλλά ούτε όταν έφυγαν. Οταν κατάφερε να λύσει τα πόδια του ειδοποίησε τους δικούς του, αν και πριν φύγουν οι ληστές είχαν κόψει το καλώδιο του τηλεφώνου. Από ό,τι φαίνεται δε, το μόνο «όπλο» που χρησιμοποίησαν ήταν ένα ξύλο ελιάς.
Τα ίδια άτομα, όπως εκτιμάται, στις 4.30 το πρωί εισέβαλαν σε ένα ακόμη σπίτι στην περιοχή της Τερψιθέας, λιγότερο από 1 χιλιόμετρο μακριά από το πρώτο. Αφού πήραν μια αξίνα που βρήκαν απέξω, έσπασαν τη σιδεριά του παραθύρου και μπήκαν μέσα στο σπίτι, όπου βρισκόταν μια 55χρονη γυναίκα. Την εκφόβισαν, της ζήτησαν τα χρήματα, έψαξαν το σπίτι και τελικά βρήκαν 150 ευρώ - τα οποία και πήραν, μαζί με ένα κινητό τηλέφωνο αλλά και τα κλειδιά ενός αυτοκινήτου.
Τα 2 αυτά κρούσματα εντείνουν ξανά την ανησυχία στην περιοχή της Τερψιθέας, όπου μετά από αρκετές ληστείες και διαρρήξεις είχε περάσει μια περίοδος κατά την οποία δεν είχε σημειωθεί κάποιο κρούσμα. Από τις αστυνομικές αρχές γίνονται προσπάθειες να εντοπιστούν οι κακοποιοί -που εκτιμάται ότι είναι αλλοδαποί-, οι οποίοι όμως είναι προσεκτικοί στις κινήσεις τους και δεν αφήνουν πίσω τους ίχνη.


NEWSLETTER