Πέμπτη, 06 Οκτωβρίου 2011 19:46

Εξιχνιάστηκαν υποθέσεις ληστειών και κλοπών στην Κορινθία

Γράφτηκε από την

Εξιχνιάστηκαν, τρεις υποθέσεις Ληστειών, πέντε υποθέσεις Κλοπών, τρείς υποθέσεις Κλοπής Τροχοφόρων, καθώς και δύο απόπειρες Κλοπής στην Κορινθία, ενώ συνελήφθη χθες (5-10-2011) πρώτες πρωινές ώρες, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κιάτου, ένας (1) 16χρονος ημεδαπός ΡΟΜΑ και αναζητούνται άλλοι δύο (2) ημεδαποί, 25 και 18 ετών αντίστοιχα, κατηγορούμενοι για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, ληστείες κατά συναυτουργία και κατά συρροή, καθώς και διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών.
Ειδικότερα, οι τρείς ημεδαποί, χθες (5-10-2011) και πρώτες πρωινές ώρες, αποπειράθηκαν να διαρρήξουν παράθυρο οικίας, ιδιοκτησίας 46χρονου, ωστόσο έγιναν αντιληπτοί και τράπηκαν σε φυγή.
Μετά από άμεση κινητοποίηση, αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Κιάτου Κορινθίας, συνελήφθη ο 16χρονος, ενώ αναζητείται ο 25χρονος και ο 18χρονος.
Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι, οι τρείς ημεδαποί, είχαν διαπράξει από κοινού, τις παρακάτω υποθέσεις ληστειών, καθώς και τις κλοπές:
o Την 3 Οκτωβρίου 2011 το μεσημέρι, στην νέα Εθνική Οδό Αθηνών- Πατρών, με την χρήση σωματικής βίας, αφαίρεσαν από 60χρονη ημεδαπή, μία τσάντα που περιείχε διάφορα έγγραφα, χρηματικό ποσό, ένα κινητό τηλέφωνο και χρυσαφικά, ενώ της προκάλεσαν σωματικές βλάβες.
o Το βράδυ της 4 Οκτωβρίου 2011, ο 16χρονος με τον 25χρονο, αφαίρεσαν δίκυκλη μοτοσικλέτα ιδιοκτησίας ημεδαπού, στο Μούλκι Κορινθίας, ενώ ο 25χρονος άσκησε σωματική βία στην 44χρονη σύζυγο του ιδιοκτήτη,  η οποία προσπάθησε να τους εμποδίσει, προκαλώντας της σωματικές βλάβες.
o Την 30 Σεπτεμβρίου 2011 το πρωί, στην Αρχαία Κόρινθο, μπήκαν σε σπίτι ιδιοκτησίας ημεδαπής, και με την απειλή μαχαιριού, αφαίρεσαν από αυτήν και τον υιό της χρηματικό ποσό και χρυσαφικά.
o Την 4 Οκτωβρίου 2011 το βράδυ, ανωτέρω αποπειράθηκαν να μπουν από ασφαλισμένη μπαλκονόπορτα, σε σπίτι 53χρονης, στο Πάσιο Κορινθίας, ωστόσο έγιναν αντιληπτοί και τράπηκαν σε φυγή.
o Την 2 Οκτωβρίου 2011, από το Βέλο Κορινθίας, αφαίρεσαν δίκυκλο μοτοποδήλατο ιδιοκτησίας ημεδαπού.
o Την 17 Σεπτεμβρίου 2011 το απόγευμα, από το χώρο στάθμευσης του καταστήματος στην νέα Εθνική Οδό Αθηνών- Πατρών, αφαίρεσαν από
την κατοχή 77χρονης, μία τσάντα που περιείχε διάφορα έγγραφα, χρηματικό ποσό και χρυσαφικά.
o Κατά το χρονικό διάστημα από το απόγευμα της 15 Σεπτεμβρίου 2011 έως και το απόγευμα της 16 Σεπτεμβρίου 2011, από τον χώρο στάθμευσης του προαστιακού σιδηρόδρομου Κορίνθου, αφαίρεσαν δίκυκλο μοτοποδήλατο, 22χρονου.
o Την 25 Αυγούστου 2011 το βράδυ στην νέα Εθνική Οδό Αθηνών- Πατρών, αφαίρεσαν από την κατοχή 69χρονου ημεδαπού, ένα τσαντάκι που περιείχε διάφορα έγγραφα και ένα κινητό τηλέφωνο.
o Την 13 Σεπτεμβρίου 2011 το μεσημέρι, αφαίρεσαν από το Κάτω Διμηνιού Κορινθίας, Ι.Χ. επιβατηγό αυτοκίνητο ιδιοκτησίας 61χρονης.
o Την 8 Σεπτεμβρίου 2011 το βράδυ, εντός καταστήματος στο Βέλο Κορινθίας, αφαίρεσαν τσάντα ιδιοκτησίας 37χρονου αλλοδαπού, η οποία περιείχε το χρηματικό ποσό.
o Την 31 Αυγούστου 2011 το απόγευμα, από το χώρο στάθμευσης του καταστήματος στην νέα Εθνική Οδό Αθηνών- Πατρών, αφαίρεσαν από
ανασφάλιστο όχημα ιδιοκτησίας 66χρονου, δύο μπλοκ επιταγών και μία σφραγίδα εταιρείας του.
o Την 7 Ιουνίου 2011 και πρώτες πρωινές ώρες, αφού έθραυσαν τζαμαρία εισόδου πρατηρίου υγρών καυσίμων, στην νέα Εθνική Οδό Αθηνών- Πατρών,  αφαίρεσαν από το συρτάρι ταμειακής μηχανής χρηματικό ποσό .
Στην κατοχή του 16χρονου βρέθηκαν διαρρηκτικά εργαλεία, τα οποία και κατασχέθηκαν ως μέσα τέλεσης των ανωτέρω αξιόποινων πράξεων.
Ο 16χρονος θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κορίνθου, ενώ προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Κιάτου

Από την ΑΔ Κορινθίας


NEWSLETTER