Τετάρτη, 08 Φεβρουαρίου 2017 09:34

Σπείρα είχε ρημάξει το κέντρο της Καλαμάτας - Έκλεψαν 40 καταστήματα!

Σπείρα είχε ρημάξει το κέντρο της Καλαμάτας - Έκλεψαν 40 καταστήματα!

 

Σε χλωρό κλαρί δεν είχαν αφήσει δεκάδες επαγγελματίες στο κέντρο της Καλαμάτας τα μέλη της σπείρας που εξαρθρώθηκε τη Δευτέρα από την Ασφάλεια Καλαμάτας.

Με διαφορετική σύνθεση κάθε φορά, οι πέντε Καλαματιανοί, ηλικίας από 17 έως και 30 ετών, είχαν διαπράξει τουλάχιστον 35 διαρρήξεις – κλοπές σε καταστήματα της Καλαμάτας και του Ασπροχώματος, 5 ακόμα απόπειρες σε καταστήματα, ενώ είχαν αρπάξει 3 μοτοσυκλέτες και ένα ακόμα μηχανάκι.

Μεταξύ των δραστών είναι και δύο αδέρφια 23 και 28 ετών σε βάρος των οποίων εκκρεμούσε ήδη ένταλμα σύλληψης του ανακριτή Καλαμάτας για διακεκριμένες κλοπές.

Η συμμορία δρούσε τουλάχιστον από τις αρχές του περασμένου Δεκεμβρίου και από τη δράση τους φαίνεται ότι είχαν αποκομίσει χρηματικό όφελος άνω των 6.500 ευρώ, ενώ είχαν αφαιρέσει από τις επιχειρήσεις πλήθος ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών (ηλεκτρονικούς υπολογιστές, τάμπλετ, κινητά τηλέφωνα κ.ά.) η συνολική αξία των οποίων ξεπερνάει τα 2.500 ευρώ.

Μέρος μάλιστα των κλοπιμαίων βρέθηκε στο σπίτι του 30χρονου και επιστράφηκαν στους ιδιοκτήτες τους. Παράλληλα βρέθηκαν και επιστράφηκαν οι δύο μοτοσυκλέτες και το ένα μηχανάκι.

Μεταξύ των επιχειρήσεων που είχαν “χτυπήσει” οι συλληφθέντες, ήταν 4 ζαχαροπλαστεία στις οδούς Φαρών, Μπουλούκου, Αριστομένους και Βασ. Γεωργίου, ένα ραφείο στην Γεωργούλη, ένα κομμωτήριο στη Βασ. Ολγας, 2 καφετέριες στην Αγίου Νικολάου και τη Λυκούργου, καφενεία σε Αριστομένους, Ακρίτα, Βασ. Γεωργίου, Κανάρη (απόπειρα), Βαλαωρίτου (απόπειρα), 2 πρακτορεία ΟΠΑΠ σε Αθηνών και Νέδοντος, οι εγκαταστάσεις του ΟΑΕΔ στο Ασπρόχωμα, το κυλικείο του 1ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμάτας, κατάστημα Η/Υ στην Ξενοφώντος, κατάστημα με αλουμίνια στο Ασπρόχωμα, καταστήματα επίπλων στις οδούς Ομήρου και Αριστοδήμου, δύο ακόμα γραφεία στην οδό Γεωργούλη και στη συμβολή των οδών Κανάρη και Βαλαωρίτου, κατάστημα χαρτικών στη Σόλωνος, ένα ακόμα κατάστημα στην Αριστοδήμου, δύο καθαριστήρια στην Κρήτης, στη Λακωνικής και την Κανάρη (απόπειρα), κατάστημα ηλεκτρικών συσκευών στην Αριστοδήμου, αναψυκτήριο στην Ψάλτη, είδη προικός στην Ακρίτα (απόπειρα), επιχείρηση με φιάλες υγραερίου στην Νικηταρά, είδη δώρων στην Αριστοδήμου, τουριστικά είδη στη Ναυαρίνου, ορθοπαιδικά είδη στην Αριστοδήμου, καθώς επίσης καταστήματα ψιλικών, με πυροσβεστικά είδη και μία ψησταριά.

Επιπλέον είχαν κλέψει 3 μοτοσυκλέτες από τις οδούς Σανταρόζα (δεν έχει ακόμα εντοπιστεί), Αριστείδου και Στενυκλάρου και ένα μηχανάκι από την Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Παράλληλα κατά τη σύλληψή τους και τις έρευνες που ακολούθησαν, κατασχέθηκαν 3 κινητά τηλέφωνα και διαρρηκτικά εργαλεία ως μέσα τέλεσης αξιόποινων πράξεων και το χρηματικό ποσό των 387 ευρώ ως προερχόμενο από την τέλεσή τους.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για σύσταση συμμορίας και διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής. Ο 17χρονος αναμένεται να οδηγηθεί σήμερα στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας, ενώ οι υπόλοιποι 4 την Πέμπτη.

Δ.Πλ.