Τετάρτη, 26 Οκτωβρίου 2011 15:31

Συνελήφθησαν 2 αλλοδαποί στη Λακωνία για απείθεια, αντίσταση, κλοπή, φθορά ξένης ιδιοκτησίας και διατάραξη της ασφάλειας των συγκοινωνιών

Γράφτηκε από την

Συνελήφθησαν, σήμερα (26-10-2011) τις πρώτες πρωινές ώρες, στην Ε.Ο Σπάρτης – Γυθείου, από Αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Σπάρτης, ένας (1) 61χρονος υπήκοος Αλβανίας και ένας (1) 38χρονος υπήκοος Ρουμανίας, για απείθεια, αντίσταση, κλοπή, φθορά ξένης ιδιοκτησίας και διατάραξη της ασφάλειας των συγκοινωνιών.
Ειδικότερα, οι ανωτέρω αλλοδαποί, χθες (25-10-2011) το βράδυ, επέβαιναν σε Ι.Χ επιβατηγό αυτοκίνητο και προσπάθησαν να αποφύγουν αστυνομικό έλεγχο, αναπτύσσοντας ταχύτητα για να διαφύγουν.
Ακολούθησε αστυνομική καταδίωξη και στην είσοδο της πόλης της Σπάρτης κινούντο για μεγάλο διάστημα στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας, με άμεσο και προφανή κίνδυνο για τους διερχομένους οδηγούς.
Από τους επικίνδυνους ελιγμούς που πραγματοποιούσαν, το όχημα επέπεσε αρχικά σε νησίδα και στην συνέχεια, αφού εξετράπη της πορείας του, σε υπηρεσιακό όχημα του Τμήματος Τροχαίας Σπάρτης, που τους ακολουθούσε κινούμενο στην κανονική λωρίδα κυκλοφορίας. Το υπηρεσιακό όχημα υπέστη υλικές ζημιές.
Ακολούθησε  ακινητοποίηση των δύο (2) αλλοδαπών, οι οποίοι πρόβαλαν αντίσταση στους αστυνομικούς για να αποφύγουν τη σύλληψη.
Από την αστυνομική έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Σπάρτης προέκυψε ότι οι συλληφθέντες αλλοδαποί, νωρίτερα το βράδυ, είχαν αφαιρέσει το Ι.Χ επιβατηγό αυτοκίνητο που επέβαιναν, από τη Σπάρτη Λακωνίας. Το όχημα κατασχέθηκε και αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη του (33χρονο υπήκοο Ρουμανίας). 


Απο την ΑΔ Λακωνίας


NEWSLETTER