Δευτέρα, 15 Μαϊος 2017 17:33

Συλλήψεις για πλαστά χαρτιά στο αεροδρόμιο Καλαμάτας

Συλλήψεις για πλαστά χαρτιά στο αεροδρόμιο Καλαμάτας

Συνολικά 4 άτομα, δύο Σύροι, ένας Πακιστανός και ένας Ιρακινός, συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Ασφάλειας Καλαμάτας την Παρασκευή και το Σάββατο στο αεροδρόμιο "Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος" της μεσσηνιακής πρωτεύουσας, γιατί προσπάθησαν να φύγουν από τη χώρα με πλαστά χαρτιά.

Ο ένας Σύρος, ο Πακιστανός και ο Ιρακινός συγκεκριμένα συνελήφθησαν για πλαστογραφία, ψευδή ανωμοτί κατάθεση και παράβαση της νομοθεσίας για τους αλλοδαπούς, ενώ ο έτερος Σύρος για διευκόλυνση εξόδου από τη χώρα του Ιρακινού - ο οποίος βρίσκεται παράνομα στην Ελλάδα. 

Πιο αναλυτικά, το απόγευμα της Παρασκευής συνελήφθη ένας 19χρονος Σύρος, ο οποίος σκόπευε να φύγει από τη χώρα με πλαστό ελβετικό διαβατήριο, για το Ντίσελντορφ της Γερμανίας.

Το απόγευμα του Σαββάτου συνελήφθη ένας 41χρονος Πακιστανός γιατί το πακιστανικό διαβατήριο που έδειξε στον έλεγχο ναι μεν ήταν γνήσιο, αλλά ανήκε σε άλλον ομοεθνή του, όπως και η άδεια διαμονής στη χώρα μας που είχε μαζί του. Ο εν λόγω συλληφθείς θα ταξίδευε για το Παρίσι της Γαλλίας. 

Αργότερα το ίδιο βράδυ οι αστυνομικοί της Ασφάλειας συνέλαβαν και έναν 34χρονο Ιρακινό, ο οποίος είχε εισιτήριο για να πετάξει στη Στοκχόλμη της Σουηδίας. Στη διάρκεια ελέγχου των διαβατηρίων, οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι το αργεντίνικο διαβατήριό του ήταν πλαστό, ενώ συνέλαβαν και έναν 23χρονο Σύρο. Ο τελευταίος φέρεται ότι έφερε από την Αθήνα στην Καλαμάτα τον Ιρακινό γιατί αυτός δεν ήξερε πώς να έρθει ή τη γλώσσα, και ο Σύρος θα περίμενε στο αεροδρόμιο μέχρι να επιβιβαστεί στο αεροπλάνο. 

Η αστυνομική έρευνα και η προανάκριση διενεργούνται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας.