Σάββατο, 09 Σεπτεμβρίου 2017 09:42

Καλαμάτα: Μπαινοβγαίνει στη φυλακή ο Αιγύπτιος, που μαχαίρωσε αστυνομικούς

Τακτικός... κάτοικος φυλακών είναι ο 28χρονος Αιγύπτιος που το βράδυ της Πέμπτης τραυμάτισε με μαχαίρι δύο αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ, κατά τη διάρκεια καταδίωξής του σε δρόμους της Καλαμάτας.

Χθες παρουσιάστηκε ενώπιον του εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας, ο οποίος τελικά τον παρέπεμψε στον Ανακριτή, όπου θα παρουσιαστεί την προσεχή Τρίτη. Εως τότε παραμένει κρατούμενος στη Διεύθυνση Αστυνομίας Μεσσηνίας.

Η... γνωριμία του 28χρονου με τις ελληνικές αρχές έγινε στις 14 Σεπτεμβρίου 2011, όταν συνελήφθη στην Καλαμάτα, όντας παράνομα στην Ελλάδα. 

Στη συνέχεια, στις 4 Ιουλίου 2012 στα Εξάρχεια λήστεψε ένα άτομο, από το οποίο άρπαξε 25 ευρώ αφού πρώτα του κάρφωσε μια χρησιμοποιημένη σύριγγα. Συνελήφθη για τη ληστεία και για αντίσταση κατά της αρχής, και καταδικάστηκε από το Τριμελές Κακουργιοδικείο Αθηνών σε φυλάκιση 8 ετών και 3 μηνών, ενώ του επιβλήθηκε χρηματική ποινή 2.000 ευρώ. 

Ο Αιγύπτιος οδηγήθηκε στις φυλακές Κορυδαλλού όπου παρέμεινε από τις 25 Ιουλίου 2012 έως και τις 16 Ιουλίου 2015, οπότε αποφυλακίστηκε με περιοριστικούς όρους, αλλά από ό,τι φαίνεται... δεν σωφρονίστηκε. Στις 7 Νοεμβρίου 2015 συνελήφθη ξανά στα Εξάρχεια για απόπειρα βιασμού και για απείθεια, και το Εφετείο Αθηνών τον καταδίκασε σε 5 χρόνια φυλάκιση. Οδηγήθηκε στις φυλακές Γρεβενών από όπου αποφυλακίστηκε ξανά με περιοριστικούς όρους φέτος στις 19 Ιουλίου.

Παραβίασε όμως τους περιοριστικούς όρους και για το λόγο αυτό ήταν καταζητούμενος το τελευταίο διάστημα - ενώ παράλληλα, όπως γράψαμε και στο χθεσινό μας φύλλο, έχει καταγγελθεί επίσης για απόπειρες βιασμού σε Γρεβενά και προσφάτως στην Καλαμάτα.

Τέλος, πρέπει να σημειωθεί ότι ο ένας εκ των τραυματισμένων αστυνομικών, με τραύμα στο κεφάλι, νοσηλεύεται εκτός κινδύνου στο 401 ΓΣΝΑ.