Τετάρτη, 04 Οκτωβρίου 2017 08:12

Μεσσηνία: Απατεώνες απέσπασαν από ηλικιωμένο 78.000 ευρώ

Γράφτηκε από την
Μεσσηνία: Απατεώνες απέσπασαν από ηλικιωμένο 78.000 ευρώ

 

Πάνω από ένα χρόνο εξαπατούσαν έναν 82χρονο από τα Αλώνια Μεσσηνίας ένας άνδρας και μία γυναίκα, ηλικίας και οι δύο 44 ετών, καταφέρνοντας να του αποσπάσουν 78.000 ευρώ.

Ολα ξεκίνησαν το Μάιο του 2016 όταν η γυναίκα, κάτοικος Αλωνίων, και ο άνδρας, κάτοικος Καλαμάτας, ξεκίνησαν να επικοινωνούν με τον ηλικιωμένο: Με το πρόσχημα ότι φιλικό του πρόσωπο αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά προβλήματα, τον έπεισαν να τους καταβάλει τμηματικά διάφορα ποσά, σε δύο τραπεζικούς τους λογαριασμούς. Η ιστορία αυτή συνεχίστηκε αδιάκοπα έως και τον περασμένο Αύγουστο με το συνολικό ποσό να φτάνει τελικά τα 78.000 ευρώ. 

Λίγο αργότερα ο 82χρονος επικοινώνησε με τους δύο 44χρονους και τους ζήτησε την επιστροφή των χρημάτων του. Αυτοί του είπαν ότι δέχονται, αλλά για να γίνει αυτό ζήτησαν να τους δώσει 400 ευρώ. Το απόγευμα της Δευτέρας, και ενώ είχε ενημερωθεί η Αστυνομία, ο 82χρονος είχε ραντεβού με τον άνδρα έξω από το υποκατάστημα των ΕΛΤΑ στη Θουρία για να του δώσει υποτίθεται τα 400 ευρώ - αλλά εκεί επενέβησαν αστυνομικοί και συνέλαβαν τον απατεώνα. 

Λίγο αργότερα στην Καλαμάτα συνελήφθη και η συνεργός του. Σε έρευνα που ακολούθησε στα σπίτια τους, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο βιβλιάρια τραπεζών, κινητά τηλέφωνα, χρηματικό ποσό 100 δολαρίων Αυστραλίας, καθώς και ένα αυτοκίνητο ως μέσο τέλεσης αξιόποινων πράξεων. 

Οι δύο συλληφθέντες έχουν παραπεμφθεί στον ανακριτή Καλαμάτας, όπου θα παρουσιαστούν την Πέμπτη.


NEWSLETTER