Πέμπτη, 05 Οκτωβρίου 2017 08:49

Πελοπόννησος: Εξαρθρώθηκαν 2 συμμορίες διακίνησης ηρωίνης και χασίς (φωτογραφίες) 

Πελοπόννησος: Εξαρθρώθηκαν 2 συμμορίες διακίνησης ηρωίνης και χασίς (φωτογραφίες) 

 

Δύο συμμορίες, που διακινούσαν ναρκωτικά σε όλη την Πελοπόννησο, εξαρθρώθηκαν μετά από πολύμηνες έρευνες της Ασφάλειας Τρίπολης και με τη συμβολή διαφόρων αστυνομικών υπηρεσιών της ευρύτερης περιοχής. Ηδη στα χέρια της Αστυνομίας βρίσκονται 9 άτομα, μεταξύ αυτών και ένας 58χρονος από τους Γαργαλιάνους. 

Ειδικότερα, έχουν συλληφθεί 6 Ελληνες από 47 έως 58 ετών και 3 Αλβανοί, 32, 34 και 41 ετών, που κατοικούσαν σε Κόρινθο, Λουτράκι, Τρίπολη, Μολάους, Αρχαία Κόρινθο και Γαργαλιάνους και οι οποίοι όπως προέκυψε από τις έρευνες, διακινούσαν κυρίως ηρωίνη, μεθαδόνη και χασίς αποκομίζοντας μεγάλα χρηματικά ποσά, με τα οποία κάλυπταν τις βιοποριστικές τους ανάγκες, καθώς πρόκειται για άεργους.

Για τη σύλληψή τους οργανώθηκαν επιχειρήσεις με τη συμμετοχή αστυνομικών των Τμημάτων Ασφαλείας Τρίπολης, Σπάρτης και Κορίνθου, της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, της ΟΠΚΕ Αρκαδίας, ενώ συμμετείχε και αστυνομικός σκύλος ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών, με το συνοδό του. Κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων πραγματοποιήθηκαν έρευνες στα σπίτια των συλληφθέντων με τη συμμετοχή δικαστικών λειτουργών και συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 1,3 κιλά χασίς, σπόροι κάνναβης συνολικού βάρους 153 γραμμαρίων, τρία οχήματα ως μέσα τέλεσης αξιόποινων πράξεων, το χρηματικό ποσό των 1.150 ευρώ ως προερχόμενο από την τέλεση αξιόποινων πράξεων, ένα τάμπλετ, δύο ζυγαριές ακριβείας και 19 κινητά τηλέφωνα με πλήθος καρτών SIM. Παράλληλα στο σπίτι 56χρονου στο Λουτράκι βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα περίστροφο και 5 φυσίγγια. Στο σπίτι του 58χρονου στους Γαργαλιάνους δεν βρέθηκαν ναρκωτικές ουσίες, παρά μόνο μία ζυγαριά ακριβείας και ένα κινητό τηλέφωνο, ενώ κατασχέθηκε και το αυτοκίνητό του.

ΠΩΣ ΔΡΟΥΣΑΝ

Η δράση τους ξεκίνησε τουλάχιστον προ εξαμήνου και όπως προκύπτει είχαν στήσει δίκτυο διακίνησης ναρκωτικών με δράση σε Μεσσηνία, Αρκαδία, Κορινθία και Αχαΐα. Τα μέλη των συμμοριών, προκειμένου να συγκαλύπτουν την παράνομη δραστηριότητά τους και να αποπροσανατολίζουν τις έρευνες των διωκτικών Αρχών, χρησιμοποιούσαν πολλές τηλεφωνικές συνδέσεις, που δεν ήταν δηλωμένες στα πραγματικά τους στοιχεία αλλά σε “αχυράνθρωπους”, υπηκόους τρίτων χωρών. Παράλληλα σε ορισμένες περιπτώσεις χρησιμοποιούσαν τηλεφωνικές συνδέσεις συγγενικών τους προσώπων, ενώ στις μεταξύ τους τηλεφωνικές συνομιλίες επικοινωνούσαν με συνθηματικές εκφράσεις και προκαθορισμένο κώδικα συνεννόησης.

Σε βάρος των εμπλεκομένων σχηματίστηκε δικογραφία για σύσταση συμμορίας και παράβαση της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά, που περιλαμβάνει και άγνωστους συνεργούς τους, ενώ συμπληρωματικά ο 56χρονος από το Λουτράκι κατηγορείται και για παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα.

Οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Τρίπολης, ενώ στο πλαίσιο του προανακριτικού έργου, που διενεργεί η Ασφάλεια Τρίπολης, διερευνάται όλο το εύρος και το πεδίο της εγκληματικής δραστηριότητας των συμμοριών, η τυχόν εμπλοκή περισσότερων ατόμων και η ενδεχόμενη διασύνδεσή τους με άλλες ομοειδείς εγκληματικές ομάδες.