Πέμπτη, 30 Νοεμβρίου 2017 16:05

3 τσιγγάνοι έκλεψαν 7 καταστήματα σε Καλαμάτα και Ασπρόχωμα 

Συμμορία με έναν 16χρονο και έναν 15χρονο ομόφυλούς του είχε φτιάξει 20χρονος Ελληνας τσιγγάνος και οι τρεις τους είχαν ρημάξει μέσα σε 25 μέρες 7 καταστήματα στην Καλαμάτα, τη Νέα Είσοδο και το Ασπρόχωμα, ενώ προσπάθησαν να κλέψουν άλλα 3.  

Οι τρεις... συμμορίτες συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας στον καταυλισμό τους, στα “Παναγάκια” δίπλα στον ποταμό Αρι στο Ασπρόχωμα, το απόγευμα της Τρίτης, αφού πρώτα είχαν παρακολουθήσει τις κινήσεις τους και είχαν στοιχεία από τη δράση τους καταγεγραμμένα και σε κάμερες ασφαλείας, καθώς και μαρτυρίες. Μάλιστα, οι τρεις συλληφθέντες οδηγήθηκαν χθες στην εισαγγελέα και σήμερα αναμένεται να απολογηθούν στον ανακριτή Καλαμάτας. 

Τη σύντομη αλλά αποδοτική δράση τους φέρονται να ξεκίνησαν οι δύο μικρότεροι (οι οποίοι έχουν κατηγορηθεί ξανά για κλοπές), με την καθοδήγηση του 20χρονου στις 31 Οκτωβρίου. Η συμμορία των τριών φέρεται τότε ότι “χτύπησε” για πρώτη φορά βιοτεχνία με πυροσβεστικά είδη σε πάροδο της οδού Αθηνών στην Καλαμάτα, χωρίς όμως να πάρουν κάτι. Το επόμενο “χτύπημα” έγινε βραδινές ώρες στις 11 Νοεμβρίου, όταν διέρρηξαν καφετέρια στην οδό Αθηνών και έκλεψαν δύο φορητούς υπολογιστές, 4 κινητά τηλέφωνα, 50 ευρώ σε μετρητά και τα... κλειδιά. Ακολούθησε πρωινές ώρες στις 15 του ίδιου μήνα μια διάρρηξη σε επιχείρηση με αλουμίνια. Οι κατηγορούμενοι έσπασαν την τζαμαρία και έκλεψαν από μέσα 150 ευρώ σε μετρητά. Επόμενος στόχος τους ήταν ένα κατάστημα ψιλικών στην οδό Αθηνών, τις βραδινές ώρες 18 προς 19 Νοεμβρίου. Σε αυτή την περίπτωση, παραβίασαν το ρολό και έσπασαν το τζάμι της πόρτας για να μπουν μέσα και να κλέψουν τσιγάρα και άλλα ψιλικά είδη, αξίας 250 ευρώ. Τις βραδινές ώρες 18 προς 19 του μήνα διέρρηξαν συνεργείο στη Νέα Είσοδο, παραβιάζοντας την κεντρική είσοδο και έκλεψαν 150 ευρώ και ένα φορητό υπολογιστή. Ξημερώματα στις 20 Νοεμβρίου έσπασαν την τζαμαρία πόρτας μιας μεταφορικής εταιρείας στο Ασπρόχωμα και έκλεψαν 150 ευρώ και 4 τενεκέδες των 5 λίτρων με ελαιόλαδο. Τις βραδινές ώρες 21 προς 22 του μήνα μπήκαν από φεγγίτη σε φανοποιείο στο Ασπρόχωμα και έκλεψαν διάφορα εργαλεία, ενώ προκάλεσαν φθορές σε δύο οχήματα. Ακολούθησε τις βραδινές ώρες 23 του μήνα μία προσπάθεια να σπάσουν την τζαμαρία κεντρικής πόρτας καταστήματος με γεωργικά φάρμακα στη Θουρία. Στις 25 Νοεμβρίου, τις πρώτες πρωινές ώρες, έσπασαν παράθυρο καταστήματος τροφίμων στο Ασπρόχωμα και έψαξαν στους χώρους, χωρίς να κλέψουν κάτι. Το τελευταίο “χτύπημα” της συμμορίας έγινε τη Δευτέρα, όταν έσπασαν το τζάμι καταστήματος εμπορίας ζωοτροφών στο Ασπρόχωμα και έκλεψαν 3 ευρώ, ένα αεροβόλο περίστροφο και ένα αεροβόλο όπλο. Τα όπλα βρέθηκαν και επιστράφηκαν στον κάτοχό τους, ενώ οι συλληφθέντες φέρονται να έχουν ομολογήσει κάποιες από τις πράξεις τους.

Η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο συνεχίζονται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας για την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχής τους στη διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων.