Σάββατο, 13 Ιανουαρίου 2018 08:57

Στα ίχνη των 2 τσιγγάνων που συγκρούστηκαν με ασφαλίτικο: Έκλεβαν σπίτια και αυτοκίνητα σε Μεσσηνία και Ηλεία

Γράφτηκε από την
Στα ίχνη των 2 τσιγγάνων που συγκρούστηκαν με ασφαλίτικο: Έκλεβαν σπίτια και αυτοκίνητα σε Μεσσηνία και Ηλεία

Στα ίχνη των δύο τσιγγάνων, που το βράδυ της περασμένης Τρίτης διέφυγαν μετά από καταδίωξη στην παλιά εθνική οδό Καλαμάτας- Τρίπολης στο ύψος του Αγίου Κωνσταντίνου, προκαλώντας μάλιστα και τροχαίο ατύχημα με εμπλοκή υπηρεσιακού οχήματος της Ασφάλειας Καλαμάτας, βρίσκονται οι αστυνομικές αρχές.

Οπως έγινε γνωστό, πρόκειται για έναν 40χρονο που κατοικεί στο Πλατύ και έναν ακόμα 41χρονο άνευ μονίμου καταλύματος, οι οποίοι φαίνεται πώς είχαν πλούσια δράση τις πρώτες ημέρες του νέου έτους.

Ειδικότερα τα δύο αυτά άτομα, τα ξημερώματα της 2ης ημέρας του 2018 έκλεψαν αυτοκίνητο από την Εφύρα Πηνείας στην Ηλεία, ενώ κατά το διάστημα 3-5 Ιανουαρίου έκλεψαν ένα ακόμα αυτοκίνητο από τον Πύργο Ηλείας. Για τις μετακινήσεις τους μάλιστα με αυτά χρησιμοποιούσαν κλεμμένες πινακίδες κυκλοφορίας, που είχαν αφαιρεθεί τα ξημερώματα της 4ης Ιανουαρίου από την Μαγούλα του Δήμου Οιχαλίας στη Μεσσηνία.

Δεν έμειναν όμως μόνο στις παραπάνω πράξεις, αλλά προχώρησαν σε κλοπές σημαντικών χρηματικών ποσών από σπίτια στη Μεσσηνία.

Συγκεκριμένα ανήμερα των Φώτων εισέβαλαν, το διάστημα από τις 5.30 έως τις 7.30 το απόγευμα από ανασφάλιστο παράθυρο σε σπίτι στο Πήδημα και αφαίρεσαν 500 ευρώ, ενώ μεταξύ 7 και 8 της ίδιας ημέρας μπούκαραν σε ακόμα δύο σπίτια στο ίδιο χωριό. Στο πρώτο μπήκαν από ανασφάλιστο παράθυρο μπάνιου και αφαίρεσαν 1.100 ευρώ και 6 σακουλάκια με καπνό, και από το δεύτερο το ποσό των 200 ευρώ.

Την επόμενη ημέρα διέρρηξαν σπίτι στο Βασιλικό Μεσσηνίας και πήραν 100 ευρώ, ενώ ακόμα 1.100 ευρώ άρπαξαν από σπίτι στο χωριό της Οιχαλίας στις 8 Ιανουαρίου.

Σε βάρος τους έχει σχηματιστεί δικογραφία για σύσταση συμμορίας και διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής.

Τα κλεμμένα οχήματα και οι πινακίδες κυκλοφορίας βρέθηκαν και έχουν ήδη επιστραφεί στους ιδιοκτήτες τους. Η δικογραφία που σχηματίστηκε θα υποβληθεί στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας, ενώ η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο συνεχίζονται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας, για την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχής τους και σε διάπραξη άλλων παρόμοιων αδικημάτων.

Να θυμίσουμε πάντως ότι το βράδυ της Τρίτης, όταν αρχικά εντοπίστηκαν οι δύο τσιγγάνοι, φρέναραν απότομα και το υπηρεσιακό αυτοκίνητο που τους καταδίωκε έπεσε πίσω τους. Ετσι πάνω στην αναμπουμπούλα και όπως αιφνιδίασαν τους αστυνομικούς κατάφεραν να τρέξουν πεζή και να εξαφανιστούν μέσα στο σκοτάδι, αφήνοντας πίσω το αυτοκίνητο. Ευτυχώς κανένας από τους τρεις αστυνομικούς οι οποίοι επέβαιναν στο υπηρεσιακό της Ασφάλειας δεν τραυματίστηκε.


NEWSLETTER