Πέμπτη, 01 Φεβρουαρίου 2018 08:28

Μεσσηνία: Συνέλαβαν ξανά 76χρονο με χασίς στο Βασιλικό

Μεσσηνία: Συνέλαβαν ξανά 76χρονο με χασίς στο Βασιλικό

 

 

Εναν 76χρονο άνδρα ο οποίος φύλαγε στο σπίτι του στο Βασιλικό του Δήμου Οιχαλίας 480,6 γραμμάρια χασίς, συνέλαβαν χθες το πρωί και μάλιστα για δεύτερη φορά μέσα σε 8 μήνες, αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας.

Οι αστυνομικοί πήγαν και ερεύνησαν το σπίτι, μετά την αξιοποίηση πληροφοριών ότι ο Ελληνας συλληφθείς κρύβει εκεί το χασίς, το οποίο πουλάει σε χρήστες ναρκωτικών. Στην έρευνα που διεξήχθη, οι άνδρες της Δίωξης Ναρκωτικών βρήκαν την ποσότητα των 480,6 γραμμαρίων αεροστεγώς κλεισμένη σε πλαστικά δοχεία και διαμοιρασμένη σε 6 ανισοβαρείς ποσότητες (280 γραμμαρίων, 136 γραμμαρίων, 49,4 γραμμαρίων, 10,1 γραμμαρίων, 4,2 γραμμαρίων και 0,9 γραμμαρίων), μέσα σε νάιλον σακούλες και αλουμινόχαρτο. Εξάλλου και πέρυσι στα μέσα Ιουνίου σε έρευνα που έκαναν στο σπίτι του βρήκαν τότε ποσότητα χασίς 654 γραμμαρίων, κλεισμένη σε πλαστικά δοχεία για τις ελιές και διαμοιρασμένη σε 7 διαφορετικές ποσότητες. Ο ηλικιωμένος που έχει ξανά κατηγορηθεί για υπόθεση με ναρκωτικά το Νοέμβριο του 2014, μετά την απολογία του στην ανακρίτρια Κυπαρισσίας το περασμένο καλοκαίρι αφέθηκε ελεύθερος, καθώς πληροφορίες αναφέρουν ότι πάσχει από κάποια αναπηρία και σε αυτές τις περιπτώσεις ο νόμος προβλέπει τα άτομα αυτά να μην προφυλακίζονται.

Ο συλληφθείς αναμένεται να οδηγηθεί για τα 480,6 γραμμάρια χασίς στην εισαγγελέα Κυπαρισσίας για να του ασκηθεί ποινική δίωξη, ενώ η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο διενεργούνται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας.

Ν.Κ.