Παρασκευή, 23 Φεβρουαρίου 2018 10:21

Μεσσηνία: Εβγαλαν καραμπίνες για να λύσουν τις διαφορές τους στον Άρι!

 

Με χειροπέδες οδηγήθηκαν χθες στον ανακριτή Καλαμάτας ώστε να απολογηθούν για την κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας, ένας 34χρονος κτηνοτρόφος από τον Αρι και τρεις τσιγγάνοι (οι δύο αδέλφια), που μένουν σε καταυλισμό έξω από το χωριό.

Οι κατηγορούμενοι έβγαλαν καραμπίνες το πρωί της Κυριακής για να... λύσουν τις διαφορές τους έξω από το στάβλο του κτηνοτρόφου, μετά από έναν καβγά και βαριά βρισίδια. Ο ένας μάλιστα από τους τσιγγάνους τραυματίστηκε επιπόλαια από τα σκάγια και πήγε στο νοσοκομείο, ενώ ο κτηνοτρόφος αντιμετωπίζει πιο βαριά κατηγορία, καθώς διώκεται για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή.

Πάντως χθες με τη μεσολάβηση των συνηγόρων τους, Στάθη Σταματόπουλου για τον κτηνοτρόφο και Δημήτρη Τσιφιλιτάκου για τους τρεις τσιγγάνους, τα πνεύματα ηρέμησαν και αφού δόθηκαν αμοιβαίες εξηγήσεις και υπήρξαν διαβεβαιώσεις ότι όλα έληξαν την Κυριακή έξω από το στάβλο, ανακριτής και εισαγγελέας τους άφησαν όλους ελεύθερους με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισής τους μια φορά το μήνα στο αστυνομικό τμήμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες μας, οι δύο τσιγγάνοι (τα δύο αδέλφια ηλικίας 34 χρονών ο ένας και 31 χρονών ο άλλος) και ο 21χρονος ομόφυλός τους είχαν... αράξει σε ένα αυτοκίνητο δίπλα στο στάβλο του 34χρονου κτηνοτρόφου, σε αγροτική περιοχή μεταξύ Αρι και Ασπροπουλιάς. Το πρωί της Κυριακής λοιπόν κι ενώ ο κτηνοτρόφος πήγε να φροντίσει τα πρόβατά του, έγινε η παρεξήγηση. Τι ακριβώς όμως ήταν αυτό που τους έκανε να φτάσουν σε σημείο να τσακωθούν άγρια, να αρπάξουν τα όπλα και να αρχίσουν να ρίχνουν ο ένας στον άλλον, δεν έχει ξεδιαλύνει. Κατά μια εκδοχή, ο κτηνοτρόφος κάτι... χάλασε στους τρεις τσιγγάνους οι οποίοι -σύμφωνα με την ίδια εκδοχή- δεν είχαν τυχαία μαζευτεί μέσα στο αυτοκίνητο, ενώ οι παράγκες τους απείχαν ελάχιστα από εκεί.

ΚΑΙ ΞΕΚΙΝΑ ΤΟ ΠΙΣΤΟΛΙΔΙ

Αφού λοιπόν οι τέσσερις αντάλλαξαν μεταξύ τους άψογα γαλλικά, οι τρεις τσιγγάνοι πήραν το αυτοκίνητο και έφυγαν, αλλά επέστρεψαν με μια καραμπίνα. Ο κτηνοτρόφος εν τω μεταξύ -όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές- είχε υποψιαστεί πως κάτι άσχημο σκαρώνουν και είχε και αυτός την καραμπίνα πρόχειρη. Επιστρέφοντας οι τσιγγάνοι στήθηκαν σε μια απόσταση με το αυτοκίνητο 70 - 80 μέτρων από το στάβλο και ο ένας από τους δύο αδελφούς μαζί με τον 21χρονο βγήκαν από μέσα με μια καραμπίνα, ενώ ο άλλος αδελφός έμεινε στο τιμόνι -γι’ αυτό και κατηγορείται για απλή συνέργεια στην απόπειρα ανθρωποκτονίας. Κάποιες υποψίες ότι και ο οδηγός κουβαλούσε ένα πιστόλι και δεν τους μετέφερε μόνο μέχρι εκεί, δεν επιβεβαιώθηκαν στην πορεία. Και εκεί ξεκινά το πιστολίδι, με τον κτηνοτρόφο να ταμπουρώνεται πίσω από κάτι τσίγκους και τις παγολεκάνες όπου αποθηκεύει το γάλα και να απαντά στους πυροβολισμούς. Κατά μια εκδοχή, οι πυροβολισμοί έπεφταν στον αέρα, ενώ κατά μια άλλη οι τουφεκιές έπεφταν σε ευθεία βολή και όποιον πάρει ο χάρος. Οι διώξεις πάντως που ασκήθηκαν από την εισαγγελέα για απόπειρα ανθρωποκτονίας, μάλλον υποστηρίζουν τη δεύτερη εκδοχή -παρά και τις εξηγήσεις των κατηγορουμένων πως οι πυροβολισμοί στρέφονταν στον αέρα και κανένας δεν ήθελε να σκοτώσει τον άλλον. Ο κτηνοτρόφος συνελήφθη στο στάβλο από τους αστυνομικούς οι οποίοι ειδοποιήθηκαν και έσπευσαν στην περιοχή, ενώ οι δύο τσιγγάνοι το ίδιο απόγευμα και ο τρίτος παραδόθηκε λίγο μετά. Μέχρι χθες που οδηγήθηκαν στον ανακριτή Καλαμάτας για να απολογηθούν ήταν και οι τέσσερις κρατούμενοι.

Ν.Κ.