Σάββατο, 24 Μαρτίου 2018 13:16

Καλαμάτα: Τσιγγάνοι με... αδυναμία στην κλοπή μπαταριών αυτοκινήτων

Γράφτηκε από την

 

Εκλεψαν δύο μπαταρίες τη μια ημέρα και συνελήφθησαν, αφέθηκαν ελεύθεροι και την επομένη συνελήφθησαν ξανά με άλλες δύο μπαταρίες αυτοκινήτου και μια ματσέτα (μεγάλο μαχαίρι):

Πρόκειται για δύο Ελληνες τσιγγάνους, έναν 22χρονο και έναν 40χρονο, οι οποίοι έκλεψαν την Τετάρτη το απόγευμα δύο μπαταρίες από την καμπίνα φορτηγού στην οδό Χρυσανθέμων στην Καλαμάτα. Μια ώρα μετά συνελήφθησαν από άνδρες της ΔΙΑΣ στα Αγριώματα της Βέργας, ακολουθήθηκε η προβλεπόμενη από το νόμο διαδικασία και αφέθηκαν ελεύθεροι από τον εισαγγελέα. Την επόμενη μέρα, και συγκεκριμένα νωρίς το απόγευμα της Πέμπτης, οι αστυνομικοί της ΔΙΑΣ εντοπίζουν τους δύο τσιγγάνους με το αυτοκίνητό τους στην οδό Λακωνικής, τους σταματούν για έλεγχο και βρίσκουν μέσα στο αμάξι δύο μπαταρίες και τη ματσέτα με μήκος λάμας 30 εκατοστά. Ετσι, οι δύο τους κατέληξαν και πάλι στην Ασφάλεια Καλαμάτας, που έχει αναλάβει και την προανάκριση ώστε να διαπιστώσει εάν οι εν λόγω μπαταρίες είναι κλεμμένες και από που.

Εν τω μεταξύ, στη διάρκεια της προανάκρισης που έκαναν οι αστυνομικοί για τις κλεμμένες μπαταρίες από την οδό Χρυσανθέμων, προέκυψε ότι οι κατηγορούμενοι είχαν κλέψει δύο ακόμα στις 16 του μήνα, από αγρόκτημα στη Μικρομάνη, οι οποίες όμως δεν έχουν βρεθεί.

Ν.Κ.