Παρασκευή, 20 Ιανουαρίου 2012 20:06

Απόστρατος αστυνομικός στην εθνική τράπεζα Πύλου έβαλε φωτιά στη σημαία και αρπάχτηκε με το διευθυντή

Γράφτηκε από την

Την ελληνική σημαία στο κτήριο της Εθνικής Τράπεζας Πύλου έκαψε την Παρασκευή το πρωί ένας 48χρονος απόστρατος αστυνομικός καταγόμενος από την Αρκαδία. Συνελήφθη από αστυνομικούς του τοπικού Τμήματος για περιύβριση εθνικού συμβόλου και στη συνέχεια οδηγήθηκε στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Τρίπολης.
Το περιστατικό έγινε χθες το πρωί όταν ο 48χρονος, που κατοικεί σε χωριό της ευρύτερης περιοχής, έβαλε φωτιά στην εφημερίδα που κρατούσε και άναψε την ελληνική σημαία στον ιστό της Εθνικής Τράπεζας. Αμεσα αντέδρασε ο διευθυντής του υποκαταστήματος Θεόδωρος Χαραμάρας, αλλά ο δράστης μετά τον σύντομο διαπληκτισμό τους έφυγε πριν φτάσουν οι αστυνομικοί.
Ο διευθυντής της τράπεζας -ο οποίος δε θέλησε να κάνει δηλώσεις για το συμβάν- μάθαμε πως δε ζήτησε την ποινική δίωξη του άντρα, όμως οι αστυνομικοί τον εντόπισαν, τον προσήγαγαν και τον συνέλαβαν για περιύβριση εθνικού συμβόλου, η οποία διώκεται αυτεπαγγέλτως. Λέγεται μάλιστα πως είχε πάνω του ένα σημείωμα στο οποίο έγραφε ότι… του χρωστάει λεφτά η Αστυνομία.
Οσο για τους λόγους που οδήγησαν τον άντρα να βάλει φωτιά στη σημαία, πληροφορηθήκαμε ότι χθες ο ίδιος δεν ήταν σε θέση να δώσει εξηγήσεις.


NEWSLETTER