Δευτέρα, 30 Ιανουαρίου 2012 21:00

Στα χέρια της Αστυνομίας οι κλέφτες με τις μαξιλαροθήκες

Γράφτηκε από την

Στα χέρια της Αστυνομίας είναι από χθες το απόγευμα οι κλέφτες με τις μαξιλαροθήκες που έχουν ρημάξει περιοχές της Μεσσήνης και της Καλαμάτας. Η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας εξιχνίασε σωρεία κλοπών και σύμφωνα με πληροφορίες έχουν συλληφθεί τα 2 από τα τουλάχιστον 4 μέλη της σπείρας.
Ενα λάθος των δραστών στην τελευταία τους διάρρηξη, η παρατηρητικότητα ενός αστυνομικού και η άμεση κινητοποίηση ενός πολίτη συνέβαλαν καθοριστικά στη σύλληψη των 2 νεαρών τσιγγάνων. Μετά την αξιοποίηση όλων των πληροφοριών, χθες το μεσημέρι συνελήφθησαν ο ένας στον καταυλισμό Ασπροχώματος και ο άλλος στην παράγκα του στον καταυλισμό "Παναγάκια". Η επιχείρηση έγινε από την Ασφάλεια με τη συνεργασία της Ομάδας "Σ", που έχει αποκλειστική αρμοδιότητα την παραβατικότητα των τσιγγάνων.
Σύμφωνα με όσα πληροφορηθήκαμε, όλα ξεκίνησαν προχθές το βράδυ στην Καλαμάτα όταν οι τσιγγάνοι έκαναν την τελευταία τους διάρρηξη, πίσω από το σχολικό συγκρότημα της Αρτέμιδος. Ο ιδιοκτήτης του σπιτιού αντιλήφθηκε τη διάρρηξη και καταδίωξε τον ένα τσιγγάνο, ο οποίος πριν πηδήξει με τη μαξιλαροθήκη από το παραθυρο γλίστρησε, με συνέπεια να αφήσει τα… ίχνη του. Αυτά τα ίχνη εντόπισε το Γραφείο Εγκληματολογικών Ερευνών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μεσσηνίας, ενώ σημαντικά για την ταυτοποίηση του δράστη ήταν αφενός η παρατηρητικότητα ενός αστυνομικού, που τυχαία πέρασε από το σημείο την ώρα που τριγυρνούσε εκεί ο ύποπτος, και αφετέρου τα όσα παρατήρησε ο ιδιοκτήτης του σπιτιού.
Η Ασφάλεια συνεχίζει τις έρευνες αλλά και την προσπάθεια εντοπισμού κι άλλων μελών της σπείρας, η οποία τους τελευταίους 3 μήνες τουλάχιστον έχει γίνει ο φόβος και ο τρόμος κατοίκων της περιφέρειας. Τα μέλη της σπείρας "χτυπούσαν" κάθε φορά σε διαφορετικές συνθέσεις κλέβοντας μόνο χρήματα και κοσμήματα, τα οποία προφανώς φρόντιζαν άμεσα να εξαφανίσουν - καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, μέχρι στιγμής δεν έχουν βρεθεί κλοπιμαία.


NEWSLETTER