Τρίτη, 19 Ιουνίου 2018 08:54

Σε εξέλιξη έρευνες για τον δράστη της Μεσσήνης: Ζήτησε δάνειο και το πήρε με ληστεία! (βίντεο)

Γράφτηκε από την

 

Ενα μικρό πυροβόλο όπλο κρυμμένο στο σακίδιό του έβγαλε και απείλησε τον ταμία της Alpha Bank Μεσσήνης ο νεαρός άντρας, ο οποίος λίγο νωρίτερα είχε μπει κανονικά από την πόρτα ασφαλείας για να διαπραγματευτεί τη χορήγηση ενός δανείου.

Με το πρόσωπο ακάλυπτο και τις κινήσεις του καταγεγραμμένες από τις κάμερες ασφαλείας ο δράστης στη συνέχεια, λίγα λεπτά μετά τις 8.30 το πρωί, πλησίασε τον ταμία και ψύχραιμα, χωρίς φωνές και περιττά λόγια, πήρε ό,τι χρήματα υπήρχαν στον γκισέ (2.700 με 3.000 ευρώ, δεν έχει ακόμα προσδιοριστεί απόλυτα), τα έβαλε στο σακίδιό του και έφυγε από την πλαϊνή έξοδο κινδύνου της τράπεζας. Την πόρτα αναγκάστηκε να την ξεκλειδώσει μια υπάλληλος, μπροστά στην απειλή του όπλου –το οποίο αρχικά εκτιμήθηκε ότι μπορεί και να μην είναι αληθινό. Οπως φαίνεται στη συνέχεια και προκύπτει και από τις καταθέσεις μαρτύρων, ο δράστης απομακρύνθηκε με τα πόδια, ενώ διερευνάται αν είχε συνεργό ο οποίος τον περίμενε σε κοντινό σημείο. Οι κινήσεις του πάντως μέσα στην τράπεζα, όπου δεν έμεινε περισσότερο από πέντε λεπτά, ήταν ήρεμες -ενώ όλος ο τρόπος που έγινε η ληστεία υποδεικνύει έναν άνθρωπο εξοικειωμένο σε τέτοιες καταστάσεις: ψύχραιμος, πολύ ήρεμος και μεθοδικός, χωρίς πολλές φωνές και χωρίς νευρικές κινήσεις, πέτυχε αυτό που ήθελε. Πάντως αν είχε ξαναπάει στο συγκεκριμένο υποκατάστημα για να εποπτεύσει το χώρο, δεν έχει εξακριβωθεί.

{yendifplayer type=video youtube=https://www.youtube.com/watch?v=QNb4v17p99A}

ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ

Εκείνη την ώρα, 20 – 25 λεπτά πριν τις 9 το πρωί, οι πελάτες μέσα στο υποκατάστημα της Alpha Bank ήταν λιγοστοί και επίσης βρίσκονταν μέσα και οι υπάλληλοι της τράπεζας, οι οποίοι περιέγραψαν μετέπειτα στους αστυνομικούς τι έγινε και έδωσαν καταθέσεις. Οι πρώτοι αστυνομικοί οι οποίοι έφτασαν στο σημείο ήταν οι άνδρες του Τμήματος Μεσσήνης και φυσικά ειδοποιήθηκε και η Ασφάλεια Καλαμάτας, που ηγείται και των ερευνών. Επίσης, στήθηκαν μπλόκα σε δρόμους απ’ όπου θα μπορούσε ο ληστής και ο τυχόν συνεργός του να περάσουν –και όπως συμβαίνει πάντα σε αυτές τις περιπτώσεις σήμανε συναγερμός και σε όμορους νομούς και αστυνομικές περιφέρειες. Στην τράπεζα επί τόπου κατέφτασαν για να συλλέξουν στοιχεία και να πάρουν καταθέσεις ο διοικητής Ασφαλείας αστυνόμος Α’ Παναγιώτης Μπαστακός και αξιωματικοί της υπηρεσίας, καθώς και το Γραφείο Εγκληματολογικών Ερευνών για να συλλέξει αποτυπώματα, γενετικό υλικό και άλλα στοιχεία τα οποία στη συνέχεια θα σταλούν στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της Αστυνομίας στην Αθήνα.

Σχετικά με το βιντεοληπτικό υλικό μάθαμε ότι είναι μέσης έως καλής ευκρίνειας και μπορεί να δώσει κάποια ικανοποιητικά στοιχεία. Αξίζει να σημειωθεί ότι το υλικό από το κλειστό κύκλωμα της τράπεζας ήδη έχει εξεταστεί από τους αξιωματικούς της τοπικής Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας, ενώ και αυτό θα αποσταλεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια της Αθήνας.

Ν.Κ.