Παρασκευή, 04 Ιανουαρίου 2019 10:11

Μεσσηνία: Εσπασαν και έκλεψαν αυτοκίνητα στο Πολυλίμνιο

Γράφτηκε από την
Μεσσηνία: Εσπασαν και έκλεψαν αυτοκίνητα στο Πολυλίμνιο

 

Τα τζάμια σε δύο αυτοκίνητα έσπασαν άγνωστοι το απόγευμα της Τετάρτης στο Πολυλίμνιο και από το ένα αυτοκίνητο έκλεψαν τα πορτοφόλια του ζευγαριού, τραπεζική κάρτα και έγγραφα.

Μάλιστα, σύμφωνα με την ίδια την παθούσα, στο πορτοφόλι της είχε μέσα 700 ευρώ, ενώ ο άνδρας είχε στο δικό του 150 ευρώ. Οσο για το άλλο αυτοκίνητο, έσπασαν το τζάμι αλλά δεν έκλεψαν τίποτα.

Πιο αναλυτικά, το ζευγάρι που έκλεψαν είχε έρθει εκδρομή στη Μεσσηνία, αφού η γυναίκα είναι από τη Λακωνία και έκαναν διακοπές. Το αυτοκίνητο το είχαν αφήσει για μια ώρα (μεταξύ 4 παρά με 5 παρά σύμφωνα με την Αστυνομία και όσα δήλωσαν οι παθόντες) στο πάρκινγκ του Πολυλιμνίου. Οταν επέστρεψαν για να το πάρουν, βρήκαν σπασμένο το πίσω δεξιό τζάμι και τα πράγματά τους να λείπουν. Ετσι, πήγαν και δήλωσαν την κλοπή στο Αστυνομικό Τμήμα Πύλου - Νέστορος, ενώ το άλλο ζευγάρι δεν το κατήγγειλε, αφού δεν έκλεψαν τίποτα από το δικό τους αυτοκίνητο.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι σε τουριστικά μέρη όπως το Πολυλίμνιο, γνωστές παραλίες της Πύλου και στην Αρκαδική Πύλη τέτοιες κλοπές γίνονται και υπάρχει πρόταση να μπουν κάμερες ασφαλείας, αλλά οι αρμόδιοι απαντούν ότι θα πρέπει να ξεπεραστούν διαδικαστικές αγκυλώσεις. Ομως κάτι τέτοιο θα έδινε λύσεις, καθώς μια αστυνομική περιπολία δύο ατόμων, που θα κάνει ένα πέρασμα τυχαίες ώρες μέσα στη μέρα, σίγουρα δεν μπορεί να ενισχύσει όσο χρειάζεται την ασφάλεια. Μια άλλη πρόταση είναι και η τοποθέτηση προειδοποιητικών πινακίδων, ώστε να ενημερώνονται οι επισκέπτες για να είναι σε εγρήγορση και να μην αφήνουν εκτεθειμένα τα πράγματά τους. Ηδη μια τέτοια δίγλωσση πινακίδα μπήκε από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας πέρυσι το καλοκαίρι στην Αρκαδική Πύλη, στο Μαυρομάτι Ιθώμης.

(Φωτογραφία: flynews.gr


NEWSLETTER