Πέμπτη, 29 Αυγούστου 2019 09:02

Καλαμάτα: Σύλληψη δύο αδελφών για διαρρήξεις σε καταστήματα στο Ιστορικό Κέντρο

Καλαμάτα: Σύλληψη δύο αδελφών για διαρρήξεις σε καταστήματα στο Ιστορικό Κέντρο

 

Δύο αδέλφια Καλαματιανοί, 25 και 30 χρόνων, συνελήφθησαν τα ξημερώματα της Τρίτης από αστυνομικούς της Ασφάλειας Καλαμάτας μετά από διάρρηξη σε μαγαζί επιδιόρθωσης ρούχων, απ' όπου έκλεψαν 30 ευρώ σε κέρματα.

Η Ασφάλεια βρισκόταν στα ίχνη των δραστών, οι οποίοι από τις 8 αυτού του μήνα μέχρι και τη σύλληψή τους κατηγορούνται ότι διέπραξαν 9 κλοπές και 3 απόπειρες κλοπής σε καταστήματα.

Συγκεκριμένα είναι οι δύο δράστες οι οποίοι όπως έγραψε η "Ε", έκαναν τις διαρρήξεις και κλοπές από καταστήματα στο Ιστορικό Κέντρο Καλαμάτας και την γύρω περιοχή ξημερώνοντας παραμονές Δεκαπενταύγουστου. Οπως είχε καταγγελθεί από τους ιδιοκτήτες των επιχειρήσεων στην πλατεία Αμφείας, οι δράστες κατά τις νυχτερινές ώρες μπήκαν σε κρεπερί και αφαίρεσαν το ποσό των 110 ευρώ από το ταμείο, ενώ διέρρηξαν και καφενείο αφαιρώντας 12 ευρώ. Παράλληλα ανάλογα περιστατικά είχαν γίνει και στη γύρω περιοχή (Αναγνωσταρά κ.λπ.).

Τα δύο αδέλφια, με λάμα και κατσαβίδι, χρησιμοποιώντας γάντι εργασίας για να μην αφήνουν αποτυπώματα, παραβίαζαν ξημερώματα τις κεντρικές πόρτες σε καταστήματα κυρίως υγειονομικού ενδιαφέροντος, ενώ είχαν "χτυπήσει" και δύο φαρμακεία στις οδούς Νέδοντος και Πλάτωνος, στην Καλαμάτα. Αφού έμπαιναν μέσα έκλεβαν από τις ταμειακές μηχανές όσα χρήματα έβρισκαν, καθώς και ηλεκτρονικές συσκευές. Σε μια περίπτωση, που κατάλαβαν ότι κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης καταγράφει τα... κατορθώματά τους, ξήλωσαν την κάμερα και την πήραν. Πάντως, αξίζει να αναφέρουμε ότι για την απόδειξη της ενοχής τους, υπάρχει και βιντεοληπτικό υλικό στα χέρια της Ασφάλειας.

Σε βάρος των δύο συλληφθέντων αδελφών έχει σχηματιστεί δικογραφία για σύσταση συμμορίας και κλοπές κατ’ εξακολούθηση.