Τρίτη, 21 Αυγούστου 2012 11:13

Δύο τσιγγάνοι δράστες 9 κλοπών στη Μεσσηνία

Γράφτηκε από την
Δύο τσιγγάνοι δράστες 9 κλοπών στη Μεσσηνία



Ενας 31χρονος τσιγγάνος συνελήφθη το Σάββατο στον καταυλισμό της «Μπιρμπίτας» για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών, σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και κλοπή οχήματος, ενώ για την ίδια υπόθεση καταζητείται ένας ακόμα 35χρονος ομόφυλός του. Οι δύο τσιγγάνοι είχαν διαπράξει συνολικά 9 κλοπές στην ευρύτερη περιοχή της Πύλου, του Πεταλιδίου και της Μεσσήνης. Οι υποθέσεις αυτές εξιχνιάστηκαν μετά από έρευνες της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας. Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα ο 31χρονος και ο 35χρονος, από τις αρχές του Ιουλίου του τρέχοντος έτους έως και την περασμένη Παρασκευή 17 Αυγούστου, είχαν διαπράξει στις προαναφερόμενες περιοχές τις εξής κλοπές:
Την 9η Ιουλίου στην Μικρομάνη αφαίρεσαν από κτήμα μεταλλικά αντικείμενα. Την 14η Αυγούστου στην Σπερχογεία έκλεψαν ένα αυτοκίνητο. Την 15η Αυγούστου στον Άγιο Ιωάννη Πεταλιδίου διέρρηξαν σπίτι και έκλεψαν χρήματα, κοσμήματα και προσωπικά έγγραφα. Την ίδια μέρα στο Αχλαδοχώρι, αφού μπήκαν σε σπίτι, αφαίρεσαν προσωπικά αντικείμενα και προσωπικά έγγραφα.
Την 16η Αυγούστου στην παραλία της Βελίκας έκλεψαν από πάγκο με οπωροκηπευτικά χρηματικό ποσό και προσωπικά έγγραφα. Την 17η Αυγούστου στο Νερόμυλο διέρρηξαν αυτοκίνητο και αφαίρεσαν ένα τσαντάκι με προσωπικά έγγραφα. Την ίδια μέρα στη Γιάλοβα διέρρηξαν δύο αυτοκίνητα και αφαίρεσαν από το ένα, ένα τσαντάκι με προσωπικά έγγραφα και χρηματικό ποσό και από το άλλο μία τσάντα με προσωπικά έγγραφα και χρηματικό ποσό. Επίσης την ίδια μέρα και την ίδια περιοχή έκλεψαν από σκηνή που βρισκόταν σε κάμπινγκ δύο τσάντες με έγγραφα και ηλεκτρονικές συσκευές.
Οι αστυνομικές έρευνες και η προανάκριση διενεργούνται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας, ενώ ερευνάται η τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες παράνομες πράξεις.


NEWSLETTER