Παρασκευή, 18 Οκτωβρίου 2019 08:27

Καλαμάτα: Προσπάθεια να μπει τάξη σε Υπαπαντή και Ταξιάρχες

Γράφτηκε από την

 

Επιτέλους λίγη ησυχία φαίνεται ότι αρχίζουν να βρίσκουν οι περίοικοι στους Αγίους Ταξιάρχες, αλλά και στην Πλατεία Υπαπαντής στην Καλαμάτα μετά τις έντονες διαμαρτυρίες προς την Αστυνομία για τις παρέες νεαρών που σηκώνουν τον κόσμο στο πόδι τα βράδια με τις φωνές, τις βρισιές και τα μαρσαρίσματα.

Ηδη, η Τροχαία Καλαμάτας έκανε ελέγχους, ενώ αυξήθηκαν και οι περιπολίες τις νυχτερινές ώρες. Αυτό διέλυσε, προς το παρόν τουλάχιστον, τις παρέες που έκαναν παντιλίκια και μαγκιές με πειραγμένες εξατμίσεις στην Πλατεία Υπαπαντής. Βέβαια, αν θα έχει τα ίδια αποτελέσματα και στην Πλατεία Ταξιαρχών θα φανεί, καθώς οι περίοικοι εκεί δεινοπαθούν περισσότερο τις Παρασκευές, όπως έγινε και την περασμένη Παρασκευή το βράδυ.

Η "Ε" έγραψε γι' αυτό στη σελ. 2 του φύλλου της Δευτέρας, και συγκεκριμένα για το χαμό από δεκάδες νεαρούς (από 14 μέχρι 18 ετών) να συμπλέκονται, να βρίζονται και να έχουν κάνει τη γειτονιά (και την εκκλησία) κόλαση! Ο ιερέας των Ταξιαρχών μάλιστα στο κήρυγμά του μετά την κυριακάτικη λειτουργία περιέλαβε τα όσα συμβαίνουν τα βράδια στην πλατεία.

Η "Ε" απευθύνθηκε στον εκπρόσωπο Τύπου της Μητρόπολης Μεσσηνίας Κώστα Ψυχάρη, ο οποίος επιβεβαίωσε ότι τελευταία παρατηρείται πολύ έντονα το άσχημο φαινόμενο με νεαρούς να συγκεντρώνονται βραδινές ώρες στις Πλατείες Υπαπαντής και Ταξιαρχών, να φωνάζουν, να βρίζουν χυδαία και να προκαλούν περασμένα μεσάνυχτα κρατώντας ξάγρυπνους τους περίοικους. Στην Υπαπαντή ξεσηκώνουν τον κόσμο και με τις μηχανές -κάτι που ωστόσο δεν συμβαίνει στους Ταξιάρχες. Καταστάσεις, δηλαδή, που επανειλημμένα μας έχουν καταγγείλει άνθρωποι από τη γειτονιά, οι οποίοι φοβούνται και να αντιδράσουν, γιατί όποιος βγει και ζητήσει να γίνει ησυχία, του κάνουν τη ζωή κόλαση, βρίζοντάς τον και κάνοντας περισσότερη φασαρία.

 

ΣΤΟΥΣ ΤΑΞΙΑΡΧΕΣ

Σε ό,τι αφορά ειδικά στους Ταξιάρχες, εκτός από τις καθημερινές, όπου αν μαζευτούν θα είναι λιγότεροι και θα διαλυθούν νωρίτερα, το... μεγάλο νταβαντούρι γίνεται τις Παρασκευές τα βράδια. Εκεί, νεαροί μαζεύονται κυρίως στο στενό βόρεια της εκκλησίας, ενώ πριν μερικές ημέρες γύρισαν και τις κάμερες του κυκλώματος παρακολούθησης που υπάρχουν εξωτερικά του ναού, για να κοιτάνε στον ουρανό και να μην τους καταγράφουν. Ο κ. Ψυχάρης παρατήρησε ότι συχνά ακούγονται παράπονα από το εκκλησίασμα, γιατί ο κόσμος αναστατώνεται και εκφράζει τη δυσαρέσκεια και την αγανάκτησή του. Ενα βράδυ, το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο των Αγ. Ταξιαρχών κάλεσε το 100, γιατί η φασαρία ήταν τόσο έντονη και ενοχλητική, που οι περίοικοι ξεσηκώθηκαν και πήγε η ΔΙΑΣ. Επίσης, το 100 κάλεσαν πρόσφατα και πολίτες στους Ταξιάρχες για τον ίδιο ακριβώς λόγο και από την Αστυνομία μας είπαν ότι έστειλαν και εκεί (όπως και στην Υπαπαντής) δύο φορές αστυνομικούς για να ηρεμήσουν οι νεαροί. Επίσης, από την Αστυνομία μας είπαν ότι πύκνωσαν τις περιπολίες στην Πλατεία Υπαπαντής, ενώ δύο φορές συντονισμένα επιχείρησαν κλιμάκια της Τροχαίας Καλαμάτας.

 

ΕΧΕΙ ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙ Η ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ

Πέρα από τη δική μας επικοινωνία με τις αστυνομικές αρχές και τις ενέργειες τις οποίες μας ανέφεραν, και ο Κ. Ψυχάρης μας είπε ότι έχει ενημερωθεί και ζητηθεί να μεριμνήσει σχετικά με αυτά τα φαινόμενα ο διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Μεσσηνίας Ηλίας Αξιοτόπουλος, ο οποίος και ανταποκρίθηκε προβαίνοντας σε συντονισμένες ενέργειες, γι' αυτό και φαίνεται να έχει κοπάσει το φαινόμενο. Αξίζει πάντως να αναφέρουμε ότι πολλοί άνθρωποι είναι μεγάλης ηλικίας και άλλοι έχουν ανάγκη να κοιμηθούν γιατί το πρωί δουλεύουν και δεν γίνεται κάθε βράδυ να πετάγονται στον ύπνο τους από τα μαρσαρίσματα των μηχανών ή να μην καταφέρνουν να κλείσουν μάτι από την οχλαγωγία. Μια ακόμα παρατήρηση, ωστόσο, που έκανε ο Κώστας Ψυχάρης είναι τα... σκοτάδια στην Πλατεία Υπαπαντής, αλλά και βόρεια των Αγ. Ταξιαρχών. Γι' αυτό και ο δήμαρχος Καλαμάτας θα πρέπει να μεριμνήσει το συντομότερο για να ενισχυθεί ο φωτισμός, γιατί είναι χαμηλός και οι νεαροί καλύπτονται από το μισοσκόταδο, λέει ο εκπρόσωπος Τύπου της Μητρόπολης, όπως επιβεβλημένη είναι και η άμεση προστασία της κοινής ησυχίας.

Ν.Κ.