Τετάρτη, 27 Νοεμβρίου 2019 08:46

Συνεχόμενα κρούσματα κλοπών σε σπίτια στην Παραλία Καλαμάτας

Συνεχόμενα κρούσματα κλοπών σε σπίτια στην Παραλία Καλαμάτας

 

Ανάστατοι είναι οι κάτοικοι μεταξύ Γεωργίου Καρέλια και Αύρας στην Παραλία Καλαμάτας, από τα συνεχόμενα κρούσματα κλοπών σε σπίτια της περιοχής το τελευταίο δεκαήμερο – ενώ μέσα σε ένα μήνα μετράνε 10-11 διαρρήξεις και απόπειρες διάρρηξης στη γειτονιά τους και ευρύτερα.

Οι άνθρωποι ξεσηκώνονται με αυτά που συμβαίνουν και λένε ότι φοβούνται να αφήσουν τα σπίτια τους ενώ μιλάνε στην “Ε” για αδιαφορία της Αστυνομίας. “Τι να κάνουμε; Δεν προλαβαίνουμε!” είπαν οι ίδιοι ότι είναι η απάντηση των αστυνομικών αρχών στις διαμαρτυρίες τους.

Η σταγόνα που... ξεχείλισε το ποτήρι ήταν όταν το βράδυ της Δευτέρας οι κλέφτες προσπάθησαν να μπουν στο σπίτι ηλικιωμένης, αλλά αυτή τους άκουσε και έβαλε τις φωνές οπότε εξαφανίστηκαν. Νωρίτερα, και συγκεκριμένα μεταξύ 8 με 10.30 το βράδυ, άνοιξαν και έκλεψαν από μονοκατοικίες στην ίδια γειτονιά. Στη μια έκοψαν τα σίδερα της πόρτας και μπήκαν, ενώ στην άλλη διέρρηξαν το διαμέρισμα του 1ου ορόφου. Οπως μας είπαν μάλιστα οι ίδιοι άνθρωποι παλιότερα είχαν ανοίξει και μπει σε διπλανό σπίτι. Μας είπαν ακόμα ότι υπάρχουν ηλικιωμένοι στη γειτονιά οι οποίοι μένουν μόνοι τους και έχουν τρομοκρατηθεί. Οι κάτοικοι αναρωτιούνται πού είναι η Αστυνομία και γιατί δεν γίνονται περιπολίες, παρά τα επανειλημμένα κρούσματα κλοπών και διαρρήξεων. Δεν ξέρουν, λένε, τι άλλο να κάνουν για να προστατέψουν τις περιουσίες τους: “Μας έχουν... τσακίσει. Θα πρέπει να βάλουμε φύλακα στα σπίτια”, μας ανέφεραν χαρακτηριστικά.

Θυμίζουμε ότι νωρίτερα μέσα στο μήνα η “Ε” έγραψε για δύο ακόμα σπίτια στην συγκεκριμένη γειτονιά στην Παραλία Καλαμάτας όπου εισέβαλαν άγνωστοι μεταξύ 8 και 8.30 το βράδυ. Οπως ανέφεραν και τότε αλλά και τώρα μαρτυρίες περίοικων, φαίνεται πως οι δράστες είχαν παρακολουθήσει τις προηγούμενες ημέρες και εντοπίσει ποια σπίτια στη γειτονιά είναι κλειστά ή λείπουν οι ιδιοκτήτες τους συγκεκριμένες ώρες.

Ο ένας από τους δύο παθόντες με τον οποίο είχαμε μιλήσει πριν από δύο εβδομάδες είχε επιβεβαιώσει ότι προβλημάτισε και τον ίδιο η αναφορά γείτονά του πως 3-4 μέρες πριν από τη διάρρηξη στο σπίτι του, ένα ζευγάρι χτύπησε το κουδούνι και έφυγε όταν βγήκε έξω ο διπλανός του και ρώτησε τι θέλουν. Οπως επίσης, τους έχει προβληματίσει η παρουσία ενός αυτοκινήτου με αγνώστους μέσα, που οι κάτοικοι ταυτίζουν χρονικά την εμφάνισή του στη γειτονιά τους με τις διαρρήξεις.