Τρίτη, 21 Ιανουαρίου 2020 08:31

Μεσσηνία: Επιχείρηση για εξουδετέρωση δύο χειροβομβίδων στα Καλλιανέικα

Γράφτηκε από την

 

Πυροτεχνουργοί του Στρατού από την Τρίπολη επιστρατεύτηκαν χθες το μεσημέρι για την εξουδετέρωση δύο χειροβομβίδων, οι οποίες βρέθηκαν σε μάντρα κτήματος στα Καλλιανέικα του Δήμου Δυτικής Μάνης.

Οι χειροβομβίδες πιθανά του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου ήταν μέσα σε μια πετρόχτιστη μάντρα και τη μία την βρήκε ο ιδιοκτήτης του κτήματος όταν χθες το πρωί πήγε να κάνει επισκευές.

Οπως συμβαίνει σε αυτές τις περιπτώσεις, για το σημείο έφυγαν κλιμάκια της Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής, ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και φυσικά πυροτεχνουργοί του Στρατού. Κι αφού ο ιδιοκτήτης τους είπε πού θα βρουν τη μία, μετά ανακάλυψαν και τη δεύτερη. Με προσοχή και όλα τα απαραίτητα μέτρα που προβλέπονται σύμφωνα με τη συνήθη διαδικασία, οι δύο χειροβομβίδες αφαιρέθηκαν από τη μάντρα και οι πυροτεχνουργοί τις μετέφεραν και τις έσκασαν με ελεγχόμενη έκρηξη στην παραλία της Σάνταβας.

Δεν είναι άλλωστε η πρώτη φορά που βρίσκονται παλιές χειροβομβίδες στη διάρκεια εργασιών ακόμα και μέσα στην πόλη της Καλαμάτας, όπως πέρυσι τον Αύγουστο σε κατάστημα, στο οποίο γινόταν ανακαίνιση και την βρήκαν εργάτες όταν πήγαν να ρίξουν έναν τοίχο.