Κυριακή, 26 Ιανουαρίου 2020 09:20

Νέες τηλεφωνικές απάτες στα Φιλιατρά

Γράφτηκε από τον

Ξαναχτύπησαν οι επιτήδειοι με τις τηλεφωνικές απάτες στα Φιλιατρά, που προσποιούμενοι συγγενικά πρόσωπα αυτών που καλούν, ζητούν χρηματικά ποσά λέγοντας πως τα έχουν ανάγκη.

Σύμφωνα με καταγγελία, κάλεσαν χθες το μεσημέρι σε σπίτι στα Φιλιατρά, στο σταθερό τηλέφωνο, το οποίο σήκωσε η μητέρα του σπιτιού. Από την άλλη άκρη της τηλεφωνικής γραμμής μια γυναίκα μέσα σε κλάματα και οδυρμούς προσπάθησε να προσποιηθεί πως ήταν η κόρη της η οποία είχε πέσει θύμα τροχαίου ατυχήματος. Μάλιστα στη συνέχεια έδωσε το τηλέφωνο σε έναν άνδρα που προσποιούμενος τον ορθοπαιδικό γιατρό νοσοκομείου της Θεσσαλονίκης ζητούσε χρήματα.

Η γυναίκα αμέσως κατάλαβε ότι ήταν απάτη, τόσο από το όλο σκηνικό, έχοντας ακούσει για ανάλογα τηλεφωνήματα, όσο και από το γεγονός ότι η κόρη της δεν ήταν στην Θεσσαλονίκη. Εκλεισε το τηλέφωνο και ενημέρωσε την αστυνομία, μαθαίνοντας ότι είχαν γίνει και άλλα παρόμοια τηλεφωνήματα στην περιοχή χθες.

Για ακόμη μια φορά να τονίσουμε ότι όλοι θα πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί και υποψιασμένοι όταν δεχόμαστε τέτοια τηλεφωνήματα και σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να δίνουμε χρήματα.

 

Κ.Μπ.