Τετάρτη, 29 Ιανουαρίου 2020 09:04

Κατάσχεσαν πάνω από 500 κιλά χασίς σε φούντα - 6 συλλήψεις (φωτογραφίες)

Γράφτηκε από την
Κατάσχεσαν πάνω από 500 κιλά χασίς σε φούντα - 6 συλλήψεις (φωτογραφίες)

 

Εγκληματική οργάνωση που εμπλέκεται στην καλλιέργεια, μεταφορά, αποθήκευση, επεξεργασία και πώληση χασίς αποδόμησαν σε συνεργασία τα Τμήματα Ασφαλείας Τρίπολης και Σπάρτης.

Κατασχέθηκε πάνω από μισός τόνος χασίς σε φούντα, κλαδιά και φύλλα ενώ έγιναν 6 συλλήψεις. Τα προσδοκώμενα έσοδα της εγκληματικής οργάνωσης με τη διάθεση του χασίς στην εγχώρια παράνομη αγορά υπολογίζεται ότι θα ξεπερνούσαν το 1 εκατ. ευρώ.

Ειδικότερα, στο τελικό στάδιο των ερευνών, πρωινές ώρες της Δευτέρας σε περιοχές του Δήμου Σπάρτης, σε επιχείρηση που οργανώθηκε από το Τμήμα Ασφάλειας Τρίπολης με τη συνδρομή του Τμήματος Ασφάλειας Σπάρτης και των ΟΠΚΕ των Διευθύνσεων Αστυνομίας Αρκαδίας και Λακωνίας, συνελήφθησαν 6 μέλη της οργάνωσης, ηλικίας από 49 έως 64 ετών.

Χθες ο γενικός περιφερειακός αστυνομικός διευθυντής Πελοποννήσου, ταξίαρχος Παναγιώτης Πούπουζας, έδωσε σχετική συνέντευξη Τύπου στην Τρίπολη.

Οπως προέκυψε, τα συλληφθέντα μέλη της οργάνωσης δραστηριοποιούνταν τουλάχιστον από τον περασμένο Οκτώβριο στην καλλιέργεια και διακίνηση χασίς, σε Αρκαδία, Λακωνία, Αχαΐα, Αττική, Κυκλάδες και Κρήτη.

Προκειμένου να συγκαλύπτουν την παράνομη δραστηριότητά τους και να αποπροσανατολίζουν τις έρευνες των διωκτικών αρχών, τα μέλη του εγκληματικού δικτύου χρησιμοποιούσαν πολλές τηλεφωνικές συνδέσεις που δεν ήταν δηλωμένες στα πραγματικά στοιχεία τους, αλλά σε στοιχεία αλλοδαπών, ενώ κατά τις μεταξύ τους συνομιλίες επικοινωνούσαν με συνθηματικές εκφράσεις και προκαθορισμένο κώδικα συνεννόησης.

Κατά τη διάρκεια της ευρείας κλίμακας επιχείρησης τη Δευτέρα, διενεργήθηκαν πρωινές ώρες σε τοπικές κοινότητες του Δήμου Σπάρτης παράλληλες έρευνες σε κατοικίες, αποθήκες, υπαίθριους χώρους και οχήματα, όπου συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

- Πάνω από 94 κιλά ακατέργαστου χασίς (φούντα).

- Πάνω από 449 κιλά φυτικά αποσπάσματα χασίς (κλαδιά - φύλλα - φούντα).

- 108 κιλά φυτικά αποσπάσματα χασίς (φύλλα και κλαδιά).

- Πλήθος συσκευών κινητής τηλεφωνίας και καρτών sim.

- 42.100 ευρώ.

- Τέσσερις ηλεκτρονικές ζυγαριές και αυτόματο μηχάνημα καταμέτρησης χρημάτων.

- Ιδιόχειρες σημειώσεις για την πώληση του χασίς.

- 5 κυνηγετικά όπλα χωρίς άδεια, καθώς και πλήθος φυσιγγίων.

Η ίδια δικογραφία περιλαμβάνει άλλα 15 άτομα, που προμηθεύονταν ναρκωτικές ουσίες από τη συγκεκριμένη εγκληματική οργάνωση κι έχουν εξακριβωθεί τα στοιχεία ταυτότητάς τους.

Με τη σε βάρος τους δικογραφία, οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν χθες στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Σπάρτης.


NEWSLETTER