Δευτέρα, 03 Φεβρουαρίου 2020 21:35

Αποστρατεύτηκε ο Μεσσήνιος υποστράτηγος Δημήτρης Κρίκας, διευθυντής Ασφαλείας του ΠτΔ

Γράφτηκε από την

 

Την αποστράτευση του Μεσσήνιου υποστρατήγου Δημήτρη Κρίκα και την τιμητική του προαγωγή σε αντιστράτηγο αποφάσισε σήμερα το Ανώτατο Συμβούλιο Κρίσεων της ΕΛ.ΑΣ.

Ο κ. Κρίκας υπηρετούσε τα τελευταία χρόνια ως διευθυντής της Υπηρεσίας Προστασίας του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Παράλληλα αποφασίστηκε η αποστράτευση και η τιμητική προαγωγή στο βαθμό του αντιστρατήγου των υποστρατήγων Νικ. Μενεξίδη, Παν. Κορδολαίμη, Στ. Βολυράκη και Γ. Ψωμά.

Σε αντιστράτηγο για κάλυψη μίας κενής οργανικής θέσης προήχθη ο υποστράτηγος Παναγιώτη Ντζιοβάρας, ενώ διατηρητέοι κρίθηκαν οι υποστράτηγοι Γ. Γιάννινας, Γ. Καστάνης, Αβ. Αϊβαζίδης, Παρ. Σανιδάς, Αντ. Ρουτζάκης, Λάζ. Μαυρόπουλος, Γ. Κανέλλος, Π. Τζεφέρης, Γ. Δούβαλης, Ηλ. Κοσσυβάκης, Ι. Κανακουσάκης, Ελ. Γκαρίλας, Σπ. Σκλάβος, Νικ. Σπανουδάκης, Ηλ. Μαλεβίτης (Υγειονομικό) και Πηνελόπη Μηνιάτη (Εγκληματολογικών Εργαστηρίων).

Νωρίτερα η διαδικασία των κρίσεων είχε ξεκινήσει με τους αντιστρατήγους. Ειδικότερα το Συμβούλιο Κρίσης Αντιστρατήγων Αστυνομίας, το οποίο συνεδρίασε υπό την προεδρία του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας και με τη συμμετοχή δύο αντιστρατήγων του Στρατού Ξηράς, έκρινε διατηρητέους τρεις από τους υπόλοιπους τέσσερις αντιστράτηγους και έναν ευδοκίμως τερματίσαντα τη σταδιοδρομία του.

Διατηρητέοι κρίθηκαν οι Ανδρέας Δασκαλάκης, Κωνσταντίνος Σκούμας και Κωνσταντίνος Λαγουδάκης. Ευδοκίμως τερματίσαντα τη σταδιοδρομία του έκρινε τον Ανδρέα Βασιλόπουλο, στον οποίο απονέμεται ο τίτλος του επίτιμου Γενικού Επιθεωρητή Αστυνομίας Νοτίου Ελλάδας.