Τρίτη, 24 Μαρτίου 2020 08:13

Για απάτη με… απολύμανση προειδοποιεί η Αστυνομία

Για απάτη με… απολύμανση προειδοποιεί η Αστυνομία

 

Να μην πείθονται οι πολίτες από επιτήδειους, οι οποίοι επιχειρούν με διάφορα τεχνάσματα και προσχήματα να τους αποσπάσουν χρήματα, όπως για παράδειγμα λέγοντάς τους ότι είναι υπάλληλοι δήμων και κάνουν απολύμανση.

Αυτό προειδοποιεί με ανακοίνωσή της για διάφορους απατεώνες η Ελληνική Αστυνομία, επισημαίνοντας συγχρόνως να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί και σε απατηλά SMS που υπόσχονται δώρα από εμπορικά καταστήματα. Εχουν όμως σκοπό είτε να υφαρπάξουν τα προσωπικά μας στοιχεία για να τα χρησιμοποιήσουν σε εγκληματικές πράξεις, είτε να μας αποσπάσουν χρήματα, είτε να απαντήσουμε στα SMS και να χρεωθεί υπέρογκα ο λογαριασμός μας.

Επιπλέον, στην ίδια ανακοίνωση επισημαίνεται ειδικά στους ηλικιωμένους και τους συγγενείς τους:

- Να μην δέχονται σε καμία περίπτωση από άγνωστα άτομα να τους οδηγήσουν σε πιστωτικό κατάστημα για ανάληψη χρηματικού ποσού.

- Να μην πείθονται εύκολα από άτομα τα οποία εμφανίζονται ως υπάλληλοι δημόσιας υπηρεσίας για την επιδιόρθωση κάποιου τεχνικού προβλήματος και

- Να μην πείθονται εύκολα από άτομα που τους πλησιάζουν ως γνωστοί φιλικών ή συγγενικών τους προσώπων και τους ζητούν χρήματα.

Σε κάθε περίπτωση να είμαστε επιφυλακτικοί και να μην εμπιστευόμαστε αγνώστους, ενώ αν αντιληφθούμε τέτοιο περιστατικό ενημερώνουμε αμέσως το 100.