Πέμπτη, 02 Απριλίου 2020 17:30

Πέντε ανήλικοι Ρομά κατηγορούνται για 7 κλοπές σε Καλαμάτα και Ασπρόχωμα

Γράφτηκε από την

Ενας 15χρονος Ρομά μαζί με τον 16χρονο αδελφό του και τρεις ακόμη ανήλικους ομόφυλούς τους, 14, 15 και 16 χρόνων, κατηγορούνται για 7 κλοπές (κυρίως σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος) και μια απόπειρα κλοπής, τις οποίες φέρονται ότι διέπραξαν από 8 έως και 29 Μαρτίου στο Ασπρόχωμα και την Καλαμάτα.

Από αυτούς τους πέντε, συνελήφθη το πρωί της Δευτέρας ο 15χρονος από τα δύο αδέλφια, ενώ οι αστυνομικοί της Ασφάλειας συνέλαβαν για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου την 60χρονη γιαγιά του 14χρονου και τον 36χρονο πατέρα του 16χρονου. Ο ανήλικος συλληφθείς οδηγήθηκε χθες στις δικαστικές αρχές Καλαμάτας, κατηγορούμενος για συμμετοχή σε εγκληματική ομάδα και διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών και απόπειρας κλοπής. Στη δικογραφία που σχηματίστηκε περιλαμβάνονται και οι τέσσερις άλλοι ανήλικοι, καθώς τη δράση της ομάδας κατέγραψαν, σύμφωνα με πληροφορίες, κάμερες ασφαλείας.

Ο ανήλικος συλληφθείς αφέθηκε ελεύθερος με τον όρο να τεθεί υπό την επιμέλεια της επιμελήτριας Ανηλίκων.

 

ΟΙ ΚΛΟΠΕΣ

Σε ό,τι αφορά την εξιχνίαση των κλοπών από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Καλαμάτας, εξακριβώθηκε από την έρευνα της υπηρεσίας ότι οι 5 ανήλικοι κατά το χρονικό διάστημα από 8 έως και 29 Μαρτίου, στην Καλαμάτα και το Ασπρόχωμα διέπραξαν τις εξής κλοπές: 8 και 11 Μαρτίου διέρρηξαν βραδινές ώρες την ίδια καφετέρια στο Ασπρόχωμα και έκλεψαν φαγώσιμα αξίας 400 ευρώ. Στις 9 προς 10 Μαρτίου κατηγορούνται ότι έκλεψαν δίκυκλη μοτοσυκλέτα από την Καλαμάτα. Στις 15 του ίδιου μήνα φέρονται να έκλεψαν το ραδιόφωνο από φορτηγάκι στο Ασπρόχωμα, ενώ στις 18 Μαρτίου έκλεψαν μοτοσυκλέτα στην Καλαμάτα, η οποία βρέθηκε παρατημένη. Στις 23 Μαρτίου διέρρηξαν ζαχαροπλαστείο στο Ασπρόχωμα και έκλεψαν 2.200 ευρώ. Στις 28 προς 29 του ίδιου μήνα διέρρηξαν και πάλι στο Ασπρόχωμα καφενείο και έκλεψαν από μέσα ηλεκτρικές συσκευές και φιάλες με αλκοολούχα ποτά, αξίας 500 ευρώ, ενώ την ίδια νύχτα αποπειράθηκαν να ανοίξουν και μια ακόμα καφετέρια στο Ασπρόχωμα, χωρίς όμως να το καταφέρουν.

Επιπλέον, εκεί όπου διαμένει ο ανήλικος συλληφθείς, οι αστυνομικοί βρήκαν και ένα κυνηγετικό όπλο, το οποίο προέκυψε ότι είχε κλαπεί στις 29 Σεπτεμβρίου 2017 από σπίτι στο Πεταλίδι του Δήμου Μεσσήνης.

Σύμφωνα με ό,τι δήλωσαν οι παθόντες στις αστυνομικές αρχές, τα χρήματα, οι ηλεκτρικές συσκευές, τα εργαλεία και τα φαγώσιμα που έκλεψαν οι 5 ανήλικοι, ξεπερνούν σε αξία τα 3.000 ευρώ.