Τετάρτη, 10 Ιουνίου 2020 20:13

Μεσσηνία: Αλκοόλ και κινητά στο επίκεντρο των τροχονομικών ελέγχων

Γράφτηκε από την
Μεσσηνία: Αλκοόλ και κινητά στο επίκεντρο των τροχονομικών ελέγχων

Τη διενέργεια αλκοτέστ και τη βεβαίωση παραβάσεων για χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση περιελάμβαναν οι στοχευμένοι τροχονομικοί έλεγχοι στη Μεσσηνία για την εβδομάδα 1 έως 7 Ιουνίου.

Πρόκειται για το γνωστό πλέον πρόγραμμα των υπηρεσιών Τροχαίας της χώρας “Παράβαση της εβδομάδας”, για την αντιμετώπιση των επικίνδυνων τροχονομικών παραβάσεων. Αξίζει να αναφέρουμε ότι σε σύνολο 50 οδηγών οι οποίοι βρέθηκαν να οδηγούν υπό την επήρεια οινοπνεύματος στην Πελοπόννησο, οι 17 από αυτούς ήταν στη Μεσσηνία.
Πιο αναλυτικά, από τα 8 συνεργεία τα οποία συγκροτήθηκαν στο νομό διενεργήθηκαν συνολικά 171 έλεγχοι και για χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση καταγράφηκαν 6 παραβάσεις. Παράλληλα, τα 8 συνεργεία στη Μεσσηνία διενήργησαν το ίδιο διάστημα, δηλαδή 1 έως 7 Ιουνίου, και ελέγχους για οδήγηση υπό την επήρεια οινοπνεύματος, οπότε καταγράφηκαν 17 τέτοιες παραβάσεις.
Σε όλη την Περιφέρεια Πελοποννήσου συγκροτήθηκαν 39 συνεργεία, τα οποία διενήργησαν 894 ελέγχους και έκοψαν 41 κλήσεις σε οδηγούς που μιλούσαν στο κινητό τηλέφωνο και 50 κλήσεις σε... μεθυσμένους οδηγούς.
Σε ό,τι αφορά τα γενικότερα στοιχεία που δημοσίευσε η ΕΛΑΣ, σε όλη την επικράτεια συγκροτήθηκαν 960 συνεργεία Τροχαίας, ελέγχθηκαν συνολικά 24.446 οχήματα και βεβαιώθηκαν 556 παραβάσεις για χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση και 580 παραβάσεις για οδήγηση υπό την επίδραση οινοπνεύματος.
Οι περισσότερες παραβάσεις (ανά νομό) σημειώθηκαν στο οδικό δίκτυο της Αττικής (224), του Ηρακλείου (82), της Θεσσαλονίκης (66), των Χανίων (58), της Β’ Δωδεκανήσου (42) και του Βόρειου Οδικού Αξονα Κρήτης (36).


NEWSLETTER