Τετάρτη, 02 Σεπτεμβρίου 2020 14:44

Εκλεψαν το παγκάρι του μητροπολιτικού ναού του Αγίου Ιωάννη στα Φιλιατρά

Γράφτηκε από τον
Εκλεψαν το παγκάρι του μητροπολιτικού ναού του Αγίου Ιωάννη στα Φιλιατρά

Το παγκάρι του μητροπολιτικού ναού του Αγίου Ιωάννη στα Φιλιατρά έβαλαν άγνωστοι διαρρήκτες στο μάτι, και κατάφεραν να το διαρρήξουν αφαιρώντας ό,τι χρήματα υπήρχαν σε αυτό κατά τον μήνα Αύγουστο.

Η διάρρηξη έγινε αντιληπτή αργά το απόγευμα της Δευτέρας από τον εφημέριο του ναού π. Διονύσιο Καλογερόπουλο, που περνώντας από την εκκλησία είδε τα φώτα να είναι κλειστά. Αυτό του προξένησε εντύπωση καθώς τις βραδινές ώρες πάντα κάποια φώτα μένουν ανοιχτά. Φτάνοντας στο ναό διαπίστωσε ότι είχε κοπεί το καλώδιο του ρεύματος και έτσι είχε τεθεί εκτός λειτουργίας ο συναγερμός. Από την πόρτα του ιερού είχε ανοιχτεί μια τρύπα στο τζάμι, αφού είχαν κοπεί και κάποια σίδερα, κι από εκεί προφανώς κάποιος μικρόσωμος διαρρήκτης μπήκε στο ναό.

Τα μόνα σημεία που έψαξε ο κλέφτης ήταν το παγκάρι, απ’ όπου πήρε ό,τι χρήματα υπήρχαν κατά το μήνα Αύγουστο, αλλά και το γραφείο, που από τα βιβλία του ταμείου πήρε περίπου 40 ευρώ που ήταν για τρέχουσες ανάγκες του ναού. Ο διαρρήκτης φαίνεται ότι βγήκε από το ναό από την ίδια τρύπα από την οποία μπήκε.

Οπως μας επισήμανε ο πατήρ Διονύσιος Καλογερόπουλος, άμεσα ειδοποίησε την Αστυνομία για το συμβάν, ενώ δεν είναι η πρώτη φορά που κλέβουν το ναό. Κάτι τέτοιο είχε γίνει και το 1995, όμως τότε είχαν πάρει και ιερά αντικείμενα. Από και πέρα υπογράμμισε ότι στην πόλη τους η εγκληματικότητα έχει αυξηθεί πάρα πολύ, ειδικά από τότε που καταργήθηκε το Αστυνομικό Τμήμα, και κάτι πρέπει να γίνει γι’ αυτό.

 Κ.Μπ.


NEWSLETTER