Τρίτη, 08 Σεπτεμβρίου 2020 08:11

Μεσσηνία: 56χρονος καλλιεργούσε χασίς στο Μαργέλι

Γράφτηκε από την

 

Σε δασώδη περιοχή της Πυλίας με το τοπωνύμιο "Βρυσούλες", κοντά στο Μαργέλι, καλλιεργούσε ένας 56χρονος αγρότης από την περιοχή φυτεία χασίς με 33 δέντρα έως 2 μέτρα το καθένα.

Η φυτεία είχε εντοπιστεί από το ελικόπτερο της Αστυνομίας και οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας παρακολουθούσαν την καλλιέργεια έκτασης 60 τ.μ., για να συλλάβουν τον καλλιεργητή.

Αυτό έγινε το πρωί της Κυριακής, όταν ο 56χρονος πήγε με τα μπιτόνια του για να ποτίσει τα φυτά και οι αστυνομικοί τον έπιασαν, ενώ είχε μπει μέσα σε αυτήν και ξεκινούσε το πότισμα. Το νερό το κουβαλούσε ο ίδιος με τα πλαστικά μπιτόνια από ένα παραπλήσιο ρέμα και προστάτευε τα φυτά από τα ζώα με έναν αυτοσχέδιο φράχτη από κλαδιά και κορμούς. Χθες οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Καλαμάτας για να του αποδοθούν κατηγορίες, ενώ πήρε προθεσμία για να περάσει σήμερα από την Ανάκριση.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του είναι για διακίνηση και καλλιέργεια χασίς, καθώς και για παράβαση του νόμου περί όπλων, καθώς στο σπίτι του οι αστυνομικοί βρήκαν: Ενα κυνηγετικό όπλο το οποίο κατείχε παράνομα, ένα μαχαίρι με μήκος λάμας 15 εκατοστών, μια ξιφολόγχη και 25 φυσίγγια. Επιπλέον, βρήκαν ποσότητα χασίς, συνολικού βάρους 28,6 γραμ. και ζυγαριά ακριβείας, ενώ κατασχέθηκε και το κινητό του τηλέφωνο για να ελεγχθούν οι επαφές του.