Τρίτη, 08 Σεπτεμβρίου 2020 12:33

7 συλλήψεις στο αεροδρόμιο Καλαμάτας

Γράφτηκε από την


Συνολικά 7 άτομα συνελήφθησαν την Κυριακή στο αεροδρόμιο Καλαμάτας, γιατί επιχείρησαν να ταξιδέψουν παράνομα στην Ιταλία και στη Γαλλία, επιδεικνύοντας πλαστές ταυτότητες και άδειες διαμονής στη χώρα κατά τον έλεγχο των ταξιδιωτικών τους εγγράφων.

Πρόκειται για 4 ξεχωριστές μεταξύ τους περιπτώσεις, που στη μία από αυτές συνελήφθη ένας 22χρονος Αιθίοπας και για τη διευκόλυνση εξόδου από τη χώρα 47χρονης από την Ερυθραία της Αφρικής. Ειδικότερα, σε ό,τι αφορά αυτή την περίπτωση, οι δύο συλληφθέντες ήρθαν μαζί από την Αθήνα στην Καλαμάτα και ο 22χρονος θα συνόδευε τη γυναίκα μέχρι το Μιλάνο. Οι δυο τους επέδειξαν στους αστυνομικούς πλαστές άδειες διαμονής ελληνικών αρχών και συνελήφθησαν για πλαστογραφία και παράβαση της νομοθεσίας για τους αλλοδαπούς, ενώ σε βάρος του 22χρονου σχηματίστηκε δικογραφία και για διευκόλυνση εξόδου από τη χώρα σε μη νόμιμη αλλοδαπή.
Οι υπόλοιπες 5 συλλήψεις έγιναν για πλαστογραφία και παράβαση της νομοθεσίας για τους αλλοδαπούς, και συγκεκριμένα: Ενα ζευγάρι Τούρκων, ηλικίας 30 χρονών ο άντρας και 27 χρονών η γυναίκα, οι οποίοι θα ταξίδευαν στο Μιλάνο μαζί με το 2,5 μηνών μωρό τους, χρησιμοποιώντας πλαστές πολωνικές ταυτότητες. Ενα ακόμα ζευγάρι Τούρκων, ηλικίας 32 χρονών ο άντρας και 30 χρονών η γυναίκα, οι οποίοι θα ταξίδευαν στο Παρίσι με την 6χρονη κόρη τους, χρησιμοποιώντας πλαστές φινλανδικές ταυτότητες. Ενας 25χρονος Κονγκολέζος, ο οποίος θα έπαιρνε την πτήση για το Μιλάνο και επέδειξε πλαστή γαλλική ταυτότητα.