Τετάρτη, 23 Σεπτεμβρίου 2020 13:03

Οδηγίες για τροχαία ατυχήματα από την Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Πελοποννήσου

Γράφτηκε από την
Οδηγίες για τροχαία ατυχήματα από την Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Πελοποννήσου

Τις ενέργειες που ορίζει ο ΚΟΚ σε περίπτωση τροχαίου ατυχήματος γνωστοποιεί σε σχετική ανάρτησή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Πελοποννήσου, δίνοντας σαφείς οδηγίες για το τι κάνουμε σε ένα τροχαίο ατύχημα.


Ετσι, αν συμβεί ένα οδικό τροχαίο ατύχημα, ο οδηγός που εμπλέκεται σε αυτό θα πρέπει: α) Να σταματήσει αμέσως στον τόπο του ατυχήματος, χωρίς όμως να δημιουργήσει πρόσθετους κινδύνους στην κυκλοφορία.
β) Να λάβει μέτρα κυκλοφοριακής ασφάλειας και να ειδοποιήσει την πλησιέστερη αστυνομική αρχή.
γ) Να ανταλλάξει τα στοιχεία της ταυτότητάς του, καθώς και κάθε χρήσιμη πληροφορία. Σε περίπτωση μόνον υλικών ζημιών και όταν ο ζημιωθείς δεν είναι παρών, πρέπει μέσα σε 24 ώρες να τον ενημερώσει για όλες τις σχετικές πληροφορίες με τον πιο κατάλληλο τρόπο ή μέσω του πλησιέστερου Αστυνομικού Τμήματος.

ΣΕ ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΟ ΤΡΟΧΑΙΟ
Αν από το τροχαίο ατύχημα προκλήθηκε θάνατος ή σωματική βλάβη, κάθε οδηγός και οποιοσδήποτε άλλος που ενεπλάκη θα πρέπει:
- Να προσφέρει την αναγκαία βοήθεια και συμπαράσταση στους παθόντες.
- Να ειδοποιήσει την πλησιέστερη αστυνομική αρχή και να παραμείνει στον τόπο του ατυχήματος έως ότου φτάσουν εκεί οι αρμόδιες αρχές.
- Να εμποδίσει οποιαδήποτε μεταβολή των στοιχείων (μετακίνηση οχημάτων, εξαρτημάτων κ.α.) στον τόπο του ατυχήματος, που θα μπορούσε να δυσχεράνει το έργο της Αστυνομίας.
Τέλος, οι αστυνομικές αρχές ζητούν από εμάς να βοηθήσουμε τους συνανθρώπους μας και την Τροχαία στο έργο της, κρατώντας τα στοιχεία ταυτότητας αυτοπτών μαρτύρων ή οποιαδήποτε στοιχεία μπορούμε (όπως φυσιογνωμικά χαρακτηριστικά, αριθμό κυκλοφορίας, τύπο και χρώμα οχήματος κ.α.), όσων εγκαταλείπουν τον τόπο του ατυχήματος.


NEWSLETTER