Τετάρτη, 23 Ιανουαρίου 2013 09:10

Σε τσιγγάνικους καταυλισμούς: Σύλληψη 26 ατόμων σε επιχείρηση "σκούπα"

Σε τσιγγάνικους καταυλισμούς: Σύλληψη 26 ατόμων σε επιχείρηση "σκούπα"

Ταυτόχρονες αστυνομικές επιχειρήσεις για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας έγιναν στη Μεσσηνία, τη Λακωνία, την Αρκαδία και την Κορινθία, τη νύχτα της Δευτέρας προς Τρίτη. Συνολικά συνελήφθησαν 26 άτομα, κυρίως μετανάστες και τσιγγάνοι.
Στη Μεσσηνία δόθηκε έμφαση στους τσιγγάνικους καταυλισμούς της Μεσσήνης, της Καλαμάτας και της ευρύτερης περιοχής. Συνελήφθησαν 4 τσιγγάνοι για ρευματοκλοπή και μεταφέρθηκε στο Τελωνείο Καλαμάτας ένα επιβατηγό αυτοκίνητο ιδιοκτησίας Βούλγαρου, για να διαπιστωθεί η νομιμότητα της κυκλοφορίας του και της παραμονής του στη χώρα.
Σύμφωνα με τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Πελοποννήσου, οι επιχειρήσεις αυτές θα συνεχιστούν "με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον".
Συνολικά και στους 4 νομούς έγινε έλεγχος σε 662 άτομα (435 Ελληνες και 227 μετανάστες) από τους οποίους προσήχθησαν οι 180. Επίσης, έγινε έλεγχος σε 498 οχήματα, βεβαιώθηκαν 129 παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, 3 παραβάσεις του Υγειονομικού Κανονισμού και μία παράβαση του Νόμου περί εκδιδόμενων προσώπων.
Ειδικότερα, συνελήφθησαν 20 μετανάστες, από τους οποίους ένας για μαστροπεία, ένας για κλοπή, ένας για κλοπή οχήματος, 16 επειδή διέμεναν παράνομα στη χώρα κι ένας ακόμα για πλαστογραφία. Επίσης συνελήφθησαν 5 τσιγγάνοι, από τους οποίους ένας με ένταλμα σύλληψης για απόπειρα ληστείας και 4 για ρευματοκλοπή. Στο πλαίσιο της επιχείρησης έγινε και η σύλληψη μιας 41χρονης στην Αρκαδία για χρέη προς το Δημόσιο.
Ακόμα, σχηματίστηκαν δικογραφίες σε βάρος άλλων 4 τσιγγάνων για ρευματοκλοπή, οι οποίοι καταζητούνται, ενώ κατασχέθηκαν 3 φυσίγγια διαφόρων τύπων, 4 κάλυκες και 2 κινητά τηλέφωνα.