Τρίτη, 20 Οκτωβρίου 2020 08:47

Ειδική ομάδα της αστυνομίας για παραβατικότητα στη Μεσσήνη

Γράφτηκε από την
Ειδική ομάδα της αστυνομίας για παραβατικότητα στη Μεσσήνη

 

Τον υπουργό Δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρα αναμένεται να συναντήσει αύριο το μεσημέρι στην Αθήνα ο δήμαρχος Μεσσήνης Γιώργος Αθανασόπουλος.

Οπως ανακοίνωσε ο ίδιος ο δήμαρχος, η συνάντησή του με τον υπουργό θα κινηθεί στις δυνατότητες που υπάρχουν για νομοθετικές παρεμβάσεις, ώστε να αλλάξει το σύστημα ποινών και να αποκατασταθεί στον κόσμο το περί δικαίου αίσθημα. Επιπλέον, όπως τόνισε ο δήμαρχος Μεσσήνης, με στοχευμένες νομοθετικές πρωτοβουλίες μπορεί να αλλάξει η κατάσταση που επικρατεί στην καθημερινότητα με τις δεκάδες μικροκλοπές και παραβατικές συμπεριφορές τόσο στην ύπαιθρο, όσο και στην πόλη της Μεσσήνης.

Στο Δημοτικό Συμβούλιο της περασμένης Παρασκευής ο Γιώργος Αθανασόπουλος προανήγγειλε επίσης την έλευση στη Μεσσηνία και την ενίσχυση των αστυνομικών δυνάμεων με ειδική ομάδα, για τρεις μήνες. Η ομάδα αυτή όπως είπε ο ίδιος, μετά από συνομιλία του με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη ο οποίος τον πληροφόρησε σχετικά, θα επιφορτιστεί με την τήρηση της τάξης στο τρίγωνο Μεσσήνης-Καλαμάτας-Μελιγαλά.

 

ΑΝΑΜΕΝΟΝΤΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ  

Εν τω μεταξύ με ανάρτησή του χθες στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook ο βουλευτής Μεσσηνίας Περικλής Μαντάς γνωστοποίησε ότι από αυτή την Παρασκευή ενισχύεται με 30 αστυνομικούς η Διεύθυνση Αστυνομίας Μεσσηνίας, και συγκεκριμένα: “Οι αξιωματικοί και τα στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας θα στελεχώσουν 3 ομάδες ΟΠΚΕ, οι οποίες θα επιχειρούν στις περιοχές της Μεσσήνης και των Φιλιατρών. Η Πολιτεία ανταποκρίνεται άμεσα στο αίτημα όλων μας για την αποκατάσταση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών της Μεσσηνίας”.

 

ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ 

Με παρέμβασή τους οι βουλευτές Μεσσηνίας Γιάννης Λαμπρόπουλος και Μίλτος Χρυσομάλλης ενημέρωσαν και αυτοί για την αποστολή στη Μεσσηνία αστυνομικών δυνάμεων.

Ο Γιάννης Λαμπρόπουλος αναφέρεται σε επικοινωνία του με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη από την περασμένη εβδομάδα, ο οποίος του υποσχέθηκε την αποστολή στη Μεσσηνία μεγάλου αριθμού αστυνομικών για ενίσχυση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Μεσσηνίας. Και συνεχίζει: «Σήμερα (σ.σ. χθες) μας ενημέρωσε ότι εντός των ημερών έρχονται 30 αστυνομικοί, που θα ενταχθούν στην Ομάδα Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος (ΟΠΚΕ), οι οποίοι θα κινούνται σε όλο τον νομό και κυρίως στις περιοχές Μεσσήνης και Φιλιατρών. Ευχαρίστησα τον υπουργό και του ζήτησα να συνεχιστεί η προσπάθεια με επιπλέον μέτρα».

 

ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗ-ΧΡΥΣΟΜΑΛΛΗ

Ο βουλευτής Μεσσηνίας Μίλτος Χρυσομάλλης στην ανακοίνωσή του αναφέρει ότι ενημερώθηκε τηλεφωνικά για την ενίσχυση των αστυνομικών δυνάμεων στη Μεσσηνία χθες το μεσημέρι από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

Οπως δήλωσε ο Μεσσήνιος βουλευτής: «Κατόπιν σταθερής επικοινωνίας το τελευταίο διάστημα με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και συνεχών συνεννοήσεων, διαμορφώθηκε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για την ενίσχυση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών της Μεσσηνίας και την αντιμετώπιση της παραβατικότητας, απ’ όπου κι αν προέρχεται. Το πρώτο βήμα του σχεδίου αυτού θα πραγματοποιηθεί στις επόμενες ημέρες, με την αποστολή στην Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας 3 Ομάδων Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος (ΟΠΚΕ) συνολικής δυναμικότητας 30 ανδρών. Οι ομάδες θα επιχειρούν στο σύνολο του νομού, αλλά με ιδιαίτερη στόχευση στις περιοχές των Δήμων Τριφυλίας και Μεσσήνης, όπου εντοπίστηκαν έντονες παραβατικές συμπεριφορές το τελευταίο διάστημα και οι οποίες οδήγησαν στη συνέχεια και στα γνωστά γεγονότα των ταραχών.

Από την πρώτη στιγμή έχω πάρει, με σχετικό δελτίο Τύπου μου, ξεκάθαρη θέση τόσο για την εφαρμογή του νόμου και την επιβολή της τάξης στο νομό μας, όσο και για τη ρεαλιστική αντιμετώπιση του προβλήματος ασφάλειας των συμπολιτών μας στην ύπαιθρο της Μεσσηνίας. Και με την κίνησή του αυτή ο υπουργός Μιχάλης Χρυσοχοΐδης ανταποκρίνεται ουσιαστικά στο πρόβλημα. Οφείλω να τον ευχαριστήσω θερμά τόσο για την άμεση και συνεχή επικοινωνία ήδη από την πρώτη στιγμή, όσο και για την αποτελεσματική και ρεαλιστική του επέμβαση στο πεδίο της ενίσχυσης της ασφάλειας των πολιτών της Μεσσηνίας»

Ν.Κ.


NEWSLETTER