Τρίτη, 24 Νοεμβρίου 2020 15:42

Δύο συλλήψεις για 6 κιλά χασίς από την Δίωξη Ναρκωτικών Καλαμάτας

Δύο συλλήψεις για 6 κιλά χασίς από την Δίωξη Ναρκωτικών Καλαμάτας

Εξι κιλά χασίς έκρυβαν σε... καβάτζες στην Αθήνα μία 48χρονη και ένας 62χρονος, που συνελήφθησαν το πρωί της Δευτέρας από αστυνομικούς της Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας.

Μετά από αξιοποίηση πληροφοριών οι αστυνομικοί από την Καλαμάτα σε συνεργασία με συναδέλφους τους από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής πραγματοποίησα έρευνα στα σπίτια των δύο ατόμων, όπου όπως αποδείχθηκε έκρυβαν ποσότητες χασίς 5.920,3 γραμμαρίων, μικροποσότητες κατεργασμένης κάνναβης και κοκαΐνης, 73 ναρκωτικά δισκία, δύο ζυγαριές ακριβείας και τρία κινητά τηλέφωνα. Όλα τα παραπάνω κατασχέθηκαν, όπως επίσης και το χρηματικό ποσό των 1.440 ευρώ ως προερχόμενο από τέλεση αξιόποινων πράξεων, όπως και αντικείμενα σχετιζόμενα με την συσκευασία ναρκωτικών ουσιών.

Κατά την έρευνα επιπλέον προέκυψε, ότι σε βάρος του 62χρονου εκκρεμούσαν τρεις καταδικαστικές αποφάσεις του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Πειραιώς και του Πενταμελούς Εφετείου Αθηνών για φοροδιαφυγή, πλαστογραφία και διακεκριμένη περίπτωση κλοπής.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, ενώ η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, διενεργούνται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας.