Σάββατο, 20 Φεβρουαρίου 2021 13:57

Μεσσηνία: Τρεις συλλήψεις για την κλοπή μπαταριών τρακτέρ

Γράφτηκε από την
Μεσσηνία: Τρεις συλλήψεις για την κλοπή μπαταριών τρακτέρ

Ένας 37χρονος Ρομά μαζί με έναν 17χρονο ομόφυλό του και τον 16χρονο αδελφό του φέρονται ως δράστες της κλοπής των μπαταριών από δύο τρακτέρ στη Βελίκα.

Η κλοπή έγινε πρωινές ώρες την περασμένη Τετάρτη που οι παραγωγοί έφυγαν για ένα τρίωρο από τα πατατοχώραφά τους για να ξεκουραστούν, καθώς την προηγούμενη νύχτα έδιναν μάχη με τον παγετό προκειμένου να σώσουν τις καλλιέργειές τους.
Οι δύο παραγωγοί που έπεσαν θύματα κλοπής έχουν διπλανά χωράφια και ανακάλυψαν ότι τους έκλεψαν τις μπαταρίες το μεσημέρι της Τετάρτης. Η συνολική αξία των δύο μπαταριών είναι 260 ευρώ, αλλά αυτό που προκαλεί είναι το θράσος με το οποίο οι κλέφτες “χτύπησαν” στο φως της μέρας, και μάλιστα σε ένα σημείο απ’ όπου περνά κεντρικός δρόμος. Επιπλέον, οι αγρότες αναγκάστηκαν να επωμιστούν το κόστος για την αντικατάσταση των μπαταριών, καθώς χρειάζονταν άμεσα τα τρακτέρ τους για να προφυλάξουν τις καλλιέργειές τους από τον πάγο.
Επιπλέον, την ίδια μέρα, οι τρεις Ρομά κατηγορούνται ότι έκλεψαν από αγρόκτημα στην Κουμαριά 10 χάλκινες βάνες, αξίας 1.000 ευρώ.
Στη δικογραφία η οποία σχηματίστηκε μετά τη σύλληψη το πρωί της Πέμπτης του 37χρονου και του 17χρονου, από αστυνομικούς της Ασφάλειας Καλαμάτας και του Τμήματος Μεσσήνης στον καταυλισμό “Παναγάκια” στο Ασπρόχωμα, συμπεριλαμβάνεται και η κλοπή 250 ευρώ από σταθμευμένο αυτοκίνητο στο Ασπρόχωμα, στο οποίο έσπασαν το παράθυρο για να κλέψουν, το μεσημέρι του περασμένου Σαββάτου.
Ο μικρότερος αδελφός του 17χρονου δεν συνελήφθη λόγω ηλικίας, ενώ όπως προέκυψε κατά τη σύλληψη των δύο στον καταυλισμό, έκλεβαν και ρεύμα για να ηλεκτροδοτούν το παράπηγμα στο οποίο μένουν. Επιπλέον, ο 37χρονος άτυπος κηδεμόνας των δύο αδελφών διαπιστώθηκε ότι δεν είχε δελτίο ταυτότητας. Να σημειωθεί τέλος ότι κατασχέθηκε και το αυτοκίνητο με το οποίο φέρονται να έκαναν τις κλοπές.


NEWSLETTER