Πέμπτη, 08 Απριλίου 2021 22:46

Πάτρα: Εξιχνιάστηκαν δεκάδες υποθέσεις κλοπών μοτοσικλετών και συνελήφθη ένας 38χρονος

Γράφτηκε από την
Πάτρα: Εξιχνιάστηκαν δεκάδες υποθέσεις κλοπών μοτοσικλετών και συνελήφθη ένας 38χρονος

 

Δεκάδες υποθέσεις κλοπών μοτοσικλετών εξιχνίασαν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Πατρών, όταν αρχικά εντόπισαν σε περιοχή της Πάτρας οργανωμένο εργαστήριο αποσυναρμολόγησης μοτοσικλετών και στην συνέχεια συνέλαβαν έναν 38χρονο, ο οποίος κατηγορείται ότι έχει διαπράξει την τελευταία δεκαετία περισσότερες από 70 κλοπές.

Ως προς τον τρόπο δράσης του συλληφθέντα, όπως προέκυψε από τις έρευνες της Αστυνομίας, ο άνδρας αρχικά αφαιρούσε μοτοσυκλέτες, τις οποίες αφού αποσυναρμολογούσε στο εργαστήριο - συνεργείο του, στη συνέχεια τις πωλούσε ως ανταλλακτικά, τοποθετώντας τα κυρίως μέρη τους, σε άλλες μοτοσυκλέτες.

Επιπλέον, σύμφωνα με την Αστυνομία, ο 38χρονος λάμβανε αυστηρά μέτρα προφύλαξης κατά την διάπραξη των κλοπών, δηλαδή, αφού παραβίαζε τις μοτοσυκλέτες, τις αφαιρούσε και στην συνέχεια τις μετακινούσε, χωρίς να θέσει σε λειτουργία τον κινητήρα τους, προκειμένου μην γίνει αντιληπτός από τους ιδιοκτήτες των δικύκλων.

Παράλληλα, για να αποκλείσει την όποια πιθανότητα εντοπισμού του από την Αστυνομία κατείχε συσκευή ασυρμάτου, την οποία είχε ρυθμίσει στην συχνότητα του κέντρου επιχειρήσεων της 'Αμεσης Δράσης Πατρών.

Επίσης, σύμφωνα πάντα με την Αστυνομία, ο συλληφθείς σχεδίαζε και διέπραττε το τελευταίο χρονικό διάστημα διαρρήξεις μικρών οχημάτων, συγκεκριμένου μοντέλου, έχοντας εφοδιαστεί με σχετικά διαρρηκτικά εργαλεία, που βρέθηκαν στην κατοχή του.

Ο 38χρονος οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών, ενώ οι αστυνομικοί της Ασφάλειας συνεχίζουν τις έρευνες, προκειμένου να διαπιστωθεί αν ο συλληφθείς έχει διαπράξει και άλλες κλοπές.

ΑΠΕ-ΜΠΕ


NEWSLETTER